El Celler de Can Roca, subcampió de la Champions

Espanya col·loca set restaurants entre els 50 millors, i tres d’ells són catalans: el Celler, el Disfrutar i el Tickets d’Albert Adrià.

El lliurament dels premis The World’s 50 Best Restaurants als millors establiments del món s’ha convertit en tot un esdeveniment, a l’alçada de l’entrega del Òscars o la Champions, però en el ram de la cuina. Hi ha tant de glamour i ínfules de grandesa com a Hollywood o a Nyon però aquí, com a mínim, tens ocasió de matar el cuquet.

La gran notícia és que El Celler de Can Roca recupera la segona plaça, un títol que acredita el restaurant gironí com el segon millor del món rere l’Osteria Francescana. L’altra notícia, igual d’important, és que la cuina catalana i l’espanyola estan molt ben representades, de fet Espanya és el país que més restaurants té, set en total, i tres d’ells entre els 10 millors: el Mugaritz, de Sant Sebastià, i l’Asador Etxarri, d’Axpe, a més del Celler.

405d2ff9.jpg
The World’s 50 Best Restaurants

Entre els catalans destaca especialment el restaurant Disfrutar, premiat amb la Highest New Entry, o sigui el millor debut, ja que ha ascendit directament al lloc 18 del rànquing. El Tickets, d’Albert Adrià, també es manté prou ben posicionat, en el lloc número 32.

El millor xef del món
El premi al millor cuiner, votat pels seus col·legues, ha anat a parar a les mans de Dan Barber del Blue Hill at Stone Barns de Pocantico Hills (EUA). Un reconeixement al seu treball innovador, així com al seu compromís a l’hora de debatre sobre l’ètica dels aliments. El xef francès Cédric Grolet ha obtingut el premi The World’s Best Pastry Chef, o sigui, el millor cuiner de postres. Grolet causa sensació amb les seves creacions a Le Meurice’s Pastry Boutique que integren gastronomia i l’art amb la seva pastisseria única i les seves creacions fruiteres trompe l’oeil.

El Top 5
L’Osteria Francescana ha recuperat el primer lloc de la llista, que ja havia ocupat el 2016. És un projecte molt personal del xef Massimo Bottura basat en cuina contemporània i en desafiaments constants, i reeixits, de la tradició gastronòmica italiana, sempre amb productes de la regió d’Emília-Romanya. A més dels germans Roca, l’acompanyen al Top 5 el Mirazur de Menton (França), l’Eleven Madison Park, de Nova York, i el Gaggan, de Bagkok (Thailàndia).

Restaurants que cal conèixer
El restaurant Azurmendi, de Larrabetzu, a Biscaia (No.43) també ha aconseguit el premi Sustainable Restaurant Award, un reconeixement a les millores continuades del restaurant quant a pràctiques sostenibles. Com per exemple la plantació de 800 arbres al voltant del restaurant o el desenvolupament d’un projecte amb famílies i bars locals per transformar les seves deixalles orgàniques en abonament per als grangers de la regió.

Den, localitzat a Tòquio (Japó), recull el premi 2018 HighestClimber Award en haver passat del lloc No.45 al No.17 en tan sols un any.

El premi al millor servei se l’ha emportat el Geranium de Copenhaguen, situat al lloc número 19. El cofundador Søren Ledet, un xef guardonat, va culminar la seva transició de la cuina al menjador del restaurant en fundar-lo, i, com a sommelier i gerent, l’ha propulsat fins als nivells més alts d’hospitalitat.

Odette, emplaçat a Singapur, que va obrir fa menys de tres anys, és una altra nova i destacada entrada, que passa directament al lloc No.28. Hiša Franko, el primer restaurant d’Eslovènia en la llista, fa la seva entrada en el lloc No.48, la qual cosa suposa un altre triomf per a Ana Roš, guanyadora del premi The World’s Best Female Xef el 2017.

Mikla, radicat a Istanbul (No.44), representa el primer restaurant de Turquia en la llista des de 2002, i Maaemo, a Oslo (No.35) introdueix de nou a Noruega, absent des de 2003. Lyle’s, situat a Londres, també debuta al lloc No.38. Nihonryori RyuGin de Tòquio (Japó), que ocupa el lloc No.41, Schloss Schauenstein de Fürstenau(Suïssa), amb el No.47, i The Test Kitchen de Ciutat del Cap (Sud-àfrica), amb el No.50, tornen a aparèixer en la llista.

La votació 
La llista de The World’s 50 Best Restaurants s’elabora de manera independent amb els serveis professionals de l’assessoria Deloitte. Amb aquesta adjudicació es garanteixen la integritat i autenticitat de les votacions, i es protegeix la llista resultant. En la votació participen més de 1000 experts internacionals del sector de la restauració i gourmets cosmopolites que formen l’Acadèmia, formada per 26 regions de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres, comptant amb un president.

Fotos: The World’s 50 Best Restaurants

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s