10 empreses top que aposten per Barcelona

Tot i l’esforç que mostren alguns en espatllar la marca Barcelona el fet és que cada cop més empreses, i més importants, s’instal·len a la nostra ciutat. Ni el desig independència, ni la fractura social, ni la tensió política, ni el 155, ni tan sols l’alcaldessa… Les empreses confien en barcelona i desafien les amenaces perquè els números surten i Barcelona és una ciutat amb molt de futur.

 1. Facebook
  Va ser la primera gran empresa en destacar-se als mitjans. L’empresa de Mark Zuckerberg instal·larà a la Torre Glòries un departament extern encarregat de detectar i lluitar contra les Fake News. Competence Call Center, dependent de Facebook, contractarà 500 persones.
 2. Microsoft
  Segons ha informat La Vanguardia la multinacional de la informàtica americana planeja obrir un centre de disseny i laboratori quàntic a Barcelona a la ciutat. De moment està buscant unes oficines d’uns mil metres quadrats i ha iniciat un procés de cerca de tècnics especialitzats. Segons la informació publicada el centre donaria feina a unes 60 persones.
 3. Nestlé
  L’empresa suïssa ha provocat un sotrac al seu país d’origen anunciant que traslladarà el seu departament de tecnologies de la informació. La bona notícia per a Barcelona és que la seu de l’empresa a Esplugues de Llobregat serà la gran beneficiària d’aquesta reorganització interna. Encara no hi ha dades exactes sobre contractacions ni treballadors però els llocs retallats a Suïssa seran 500. Per cert, que Nestlé ha deixat ben clar que els fets de l’1 d’octubre no van afectar gens el seu negoci.
 4. Amazon
  El passat dia de Sant Jordi Amazon va obrir a Barcelona, al 22@ un centre instal·lar-hi un centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses d’Espanya, França i Itàlia que venen a través d’Amazon Marketplace. No és l’unica inversió a la ciutat perquè l’empresa ja va obrir un centre logístic important al Prat del Llobregat.
 5. Satellogic
  L’empresa tecnològica argentina Satellogic crearà 100 llocs de treball a Barcelona fins al 2020.  La companyia ha triat la capital catalana per establir les oficines centrals per a tot Europa “perquè és una veritable mina de talent, amb tres de les cinc millors universitats de l’Estat espanyol i ben connectada amb altres ciutats europees”. Concretament s’ha ubicat a al districte 22@. Satellogic es dedica a la fabricació de satèl·lits que analitzen la superfície de la terra amb algoritmes basats en intel·ligència artificial i que proporcionen informació a agricultors, empreses i institucions. El projecte d’inversió a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa.
 6. OneRagtime
  La plataforma d’inversió empresarial en startups OneRagtime, d’origen francès, ha obert una oficina a Barcelona i ha creat 10 llocs de treball, una plantilla que preveu ampliar properament. L’empresa acompanya startups i emprenedors des dels moments inicials del seu negoci i els posa en contacte amb inversors a nivell mundial a través des de la seva plataforma de crowdequity, que funciona tant a través del mòbil com del web. L’oficina de la capital catalana actuarà, juntament amb París, com a base operativa de l’empresa, que també està present a Londres i Tel Aviv.
 7. King
  Barcelona s’està convertint en referència en el camp dels videojocs. Segons hem llegit a ElNacional.cat King, empresa britànica creadora de jocs com Candy Crash o Farm Heroes, no només es queda a Barcelona sinó que es trasllada a un edifici més gran, de 9.000 metres quadrats ubicat a la zona del 22@.
 8. IGG
  Les empreses de videojocs no només no marxen de Barcelona sinó que s’hi traslladen des de tots els racons del món. De la Xina arriba IGG que instal·larà a la ciutat el seu primer hub europeu que gestionarà el negoci a Espanya, França, Itàlia, Regne Unit i Alemanya.
 9. WeWork
  Els antics centres de negocis ara es coneixen com espais de coworking, on els professionals comparteixen espais i despeses comunes. Cada cop n’hi ha més a Barcelona i això ha atret a empreses com Wework una de les principals empreses especialitzades en oferir aquest tipus d’espais i que s’ubicarà també al 22@. Per cert que Barcelona ja supera Madrid en aquest tipus d’empreses.
 10. PepsiCo
  No només Barcelona atreu empreses de base tecnològica, una distribuïdora tant poderosa com Pepsico (Lay’s, Cheetos, Pepsi o Gatorade) també s’ha instal·lat recentment a barcelona. I les coses li van tan bé que ja està preparant un trasllat al 22@.

Una resposta a “10 empreses top que aposten per Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s