Els turistes repeteixen Barcelona

Gairebé la meitat dels turistes repeteixen visita a Barcelona però és que, a més, el número de visitants per primer cop s’ha incrementat des de 2016.  La despesa global del turista a la ciutat se situa al voltant dels mil euros. Durant l’estada, gasta principalment en menjar i beure (dins de la ciutat, el 45%, i 63% a la demarcació).

Ni els atemptats, ni els fets d’octubre, ni les amenaces al turisme, ni tan sols els llaços grocs a les platges allunyen els turistes de Barcelona. Tot i les dificultats i les pressions la ciutat continua, per bé i per mal, lligada al turisme. Potser perquè els visitants  són realment independents, i llegeixen premsa estrangera és clar. El sector funciona a la vista de les dades que l’Observatori del Turisme a Barcelona ha fet públiques sobre el perfil del turista que va visitar la ciutat de Barcelona i el seu entorn durant el 2017.

Gairebé 1.000 euros
Segons aquestes dades, la despesa global del turista que va visitar la ciutat va ser de 998€  (62€ menys que l’any 2016). Sense considerar el cost de l’allotjament, el transport  i el paquet turístic, el turista va gastar-se 329€ durant la seva estada a la destinació; gairebé el doble del turista que es va allotjar a l’entorn de Barcelona (171 €) i una xifra similar a la despesa del 2015, però inferior a la del 2016, on es va arribar a un màxim de 352€.

Si s’analitza la despesa durant l’estada del turista per partides, dins la ciutat de Barcelona, el 45% es destina a menjar i begudes. A l’Entorn de Barcelona, aquest percentatge puja fins el 63%. Al contrari succeeix amb les compres que a la ciutat representa el 24% de la despesa amb una mitjana de 82€ per turista, mentre que a l’Entorn no arriba al 21%. L’entreteniment i el transport intern són les altres dues partides de despesa importants.

Metro i avió, els preferits
El mitjà de transport presenta un comportament molt diferenciat entre els que visiten la ciutat i els que opten per l’entorn de Barcelona. Un any més, l’avió és el transport principal utilitzats pels turistes que visiten la ciutat de Barcelona. El 83% van fer-ho a través de l’aeroport,  10 punts més que quatre anys enrere. També va créixer el tren com a mitjà d’arribada (8,6% del total). A l’entorn de Barcelona, en canvi, el vehicle privat va ser el mitjà més utilitzat (47%) seguit de l’avió (37%). Ambdós mitjans, tenen dades molt similars als anys anteriors. En clau de transport intern dins la ciutat de Barcelona, el metro és el mitjà més utilitzat; 2 de cada 3 turistes l’utilitzen. El taxi i l’autobús mantenen quotes similars a l’any anterior (38% i 28%, respectivament).

Pel que fa a les opcions de contractació dels diferents aspectes del viatge, els turistes que ho fan per compte propi es consolida com la forma més utilitzada tant a la ciutat (78% dels turistes) com a l’Entorn de Barcelona (72% dels turistes).

Els llocs de la ciutat de Barcelona que els turistes visiten segueixen mantenint el mateix ordre que l’any 2016, essent Les Rambles (76%), el Barri Gòtic (64%) i la Sagrada Família (61%) els tres espais més destacats, seguit de la zona marítima i el Passeig de Gràcia. Pels turistes, la ciutat segueix sent contemplada com una destinació per passejar-hi tot i que 4 de cada 10 troba que hi ha massa gent per fer visites.

8.8 sobre 10
La nota de valoració global del turista que visita Barcelona ciutat és de 8,8 sobre 10. Gairebé idèntica a l’any anterior. Els aspectes millor valorats de la ciutat segueixen essent l’arquitectura (9,3 sobre 10)  i la cultura (8,9 sobre 10) i les més baixes la neteja (7,8 sobre 10) i el nivell de soroll (6,9 sobre 10). La nota global del turista allotjats a l’Entorn de Barcelona va ser de 8,2 sobre 10 i es destaca l’entorn natural i el contacte amb la gent com els aspectes millor valorats.

Per últim, el nivell de victimització és molt similar al de l’any passat situant-se al voltant del 2% el percentatge de turistes que han estat víctimes d’algun delicte, concretament contra la seva seguretat personal.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s