Un nou bus fins a Sarrià

El Govern municipal ha posat en marxa tres noves línies d’altes prestacions que entraran en funcionament el proper 25 de juny: D50 (Paral·lel – Ciutat Meridiana), V9 (Poble-sec – Sarrià) i V33 (Fòrum / Campus Besòs – Santa Coloma).

La nova línea vertical V9 substituieix als autobuses 41 i 66. Comença a Sant Antoni i recorre la Nova Esquerra de l’Eixample de pujada per Entença i de baixada per Viladomat, per encaixar amb el disseny de futures superilles. Per primera vegada el transport públic cobrirà el sector de les Tres Torres i la Bonanova situat entre la Via Augusta i l’avinguda d’Esplugues, a través dels carrers Calatrava, Iradier i Anglí. Quant a la freqüencia, els busos passaran cada 8 minuts des de les 7 fins a les 21 hores.

Amb la seva incorporació s’arribarà a les 23 línies d’altes prestacions. Es preveu que en conjunt transportin 390.000 viatgers els dies feiners, prop del 53% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB.

Actualment a Barcelona hi ha 20 línies d’autobusos d’altes prestacions en funcionament, que registren 369.000 validacions diàries. Són les següents: D20,H6, H12, V7 i V21 (octubre 2012); H8, H10, H16, V3 i V17 (novembre 2013); H14, V15 i V27 (setembre 2014); H4, V11, V13 (febrer 2016); D40, V5, V29 i V31 (novembre 2017).

Aquest 2018 finalitzarà el desplegament de la resta de línies pendents: 3 entraran en funcionament aquest mes de juny i les 5 restants ho faran al llarg de la tardor, culminant així la remodelació total i global del transport públic de Barcelona més important dels últims anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s