Els cosmètics prohibits durant l’embaràs

Durant l’embaràs sorgeixen una infinitat de preguntes relacionades amb l’impacte que té el nostre estil de vida en el futur nadó. Per això és imprescindible informar-se bé sobre els productes que són nocius per a la gestació. Cal assenyalar que ni els perfums ni els protectors solars són perjudicials per a la nostra salut ni la del fetus, però hi ha altres productes beauty que sí que ho són. Us expliquem quins són els cosmètics prohibits durant l’embaràs, segons les dades de l’agència americana per l’Administració d’Aliments i Medicaments.

El retinol de les cremes antiedat
Molts cosmètics antiedat contenen retinol i derivats de la vitamina A, dos components que poden causar, sobretot en els primers mesos d’embaràs, malformacions en el fetus. El retinol, que apareix sota diferents denominacions (àcid retinoic, palmitat de retinol, retinaldehid) també és present en alguns productes especialment concebuts per a pells acneiques. A més d’evitar cosmètics amb aquestes substàncies, aposta per productes lliures de salocílic, àcid glicòlic o parabens.

La cafeïna i el fucus d’anticel·lulítics
La majoria de cosmètics que combaten la pell la taronja contenen cafeïna, un ingredient que hem d’evitar no només durant l’embaràs, sinó també durant la lactància. El fucus, gens recomanable en el marc de la gestació, també és habitual en aquest tipus de cremes.

El peròxid de benzoil d’antiacne
Els cosmètics que combaten l’acne contenen alguns actius nocius per al fetus, com el peròxid de benzoil o la hidrocortisona. Per descomptat, està contraindicat per a la gestació, els tractaments a base de isotretinoïna.

L’àcid salicílic present a netejadors
Molts gels, tovalloletes, cremes i altres productes d’higiene facial i corporal compten amb la presència d’àcid salicílic.

Les sals de plom i l’amoníac
No és cert que sotmetre els cabells a una coloració durant els mesos de gestació sigui perillós per al fetus per se, però sí que és imprescindible utilitzar cosmètics lliures d’amoníac i de sals de plom. Les barres de llavis permanents també poden contenir dosis de plom per fixar el pigment en el somriure, un element que penetra amb facilitat a la placenta. Per això, és recomanable apostar per labials sense fixació i basats en productes naturals.

L’acetona d’alguns esmalts i dissolvents
Tenyir les ungles de color amb alguns cosmètics no és gens recomanable. Es tracta de titllar de la nostra compra les laques i els dissolvents que continguin acetona o etanol, ja que alliberen vapors que, preferiblement, no siguin inhalats durant l’embaràs.

Altres beauty accions no recomanables

  • Empelts de botox.
  • Raigs UVA, ja que les radiacions ultraviolades poden fer mal al nadó.
  • La depilació làser, perquè el tipus d’energia no és apta per a gestants.
  • Les saunes i els jacuzzi, ja que les altes temperatures poden provocar excessiva vasodilatació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s