Barcelona persegueix AirBNB

L’Ajuntament ha detectat un total de 2.577 pisos turístics publicitats al web d’Airbnb que operen il·legalment, i ha requerit la retirada de tots els anuncis.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, s’han reunit amb representants de la plataforma Airbnb per reclamar-li de nou que compleixi d’una vegada per totes amb la llei i deixi d’anunciar pisos sense llicència. L’empresa s’ha compromès a fer-ho a primers de juny.

Sanz ha recordat als propietaris dels pisos que l’Ajuntament ja té en marxa els procediments disciplinaris corresponents, i ha dit que els equips d’inspecció estaran “molt atents perquè aquest estiu no estiguin operatius”.

D’altra banda, Airbnb ha donat resposta a un altre requisit plantejat per l’equip de Govern des del minut u. L’empresa posarà en marxa un procediment per cedir a l’Ajuntament totes les dades i la informació dels pisos que s’anunciïn a la seva pàgina, cosa que permetrà a l’administració ser més àgil i efectiva en la detecció de l’oferta submergida.

“Amb aquests passos endavant, estem més a prop que Airbnb se situï en els zero pisos il·legals. Però volem que compleixi de forma definitiva amb la llei i no permeti pujar pisos a Internet que no tinguin llicència reglada”, ha subratllat Sanz.

En aquest sentit, ha recordat a Airbnb que és indispensable que el número de llicència sigui un camp obligatori en el formulari d’alta dels pisos, i que, a més, n’ha de verificar l’autenticitat. D’aquesta manera, s’aconseguirà que només hi hagi cabuda per a habitatges que compten amb el número de Registre de Turisme de Catalunya (RTC), tal com marca la llei catalana.

Sanz i Colom han explicat que aquesta exigència també la fan a la resta de plataformes que treballen a Barcelona. Així es posarà de manifest en el marc de la taula de treball estable formada amb les empreses Homeaway, Booking, Tripadvisor i Rentalia i l’associació Apartur, i que a partir d’ara passarà a comptar també amb Airbnb com a membre, amb l’horitzó d’aconseguir que totes elles es comprometin a garantir que no hi haurà cabuda a cap més pis il·legal als seus webs.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s