Per què sempre fracassa el sexe amb amics?

Només el 25% de les relacions d’amics amb dret a sexe duren més d’un any. Tot i que aquesta relació es basa en la manca de compromís sempre n’hi ha un que trenca el pacte i s’enamora. Perquè no passi cal sinceritat absoluta.

Un amic o amiga amb beneficis és allò que en diem en castellà un amigo con derecho a roce, una relació lliure de compromís entre dues persones per viure plenament la sexualitat, i sense involucrar sentiments. És la fantasia de molts i moltes però fins a quin punt és viable? És possible ser amics amb sexe pel mig?

La famosa sèrie americana de televisió, Sex and the City (Sexo en Nueva York) els anomenaven follamigos, i són tan populars que la RAE ja ha acceptat el terme amigovio com la “persona que manté amb una altra una relació de menor compromís formal que un festeig”. Als Estats Units fan servir les sigles FWB, de Friends With Benefits, amics amb avantatges o, el que és el mateix, aquest amic amb drets, que ni és la teva parella ni serà el teu amic per molt temps.

Les dades no surten.
La Society for the Scientific Study of Sexuality dels Estats Units van estudiar fa un temps un grup de 191 persones de trenta anys que assegurava tenir un amic amb beneficis. Els resultats de les enquestes són evidents. Un any després:

  • Només un 26% continuaven sent amics amb beneficis.
  • Un 28% van tornar a ser amics, sense sexe.
  • Un 15% es van transformar en parella.
  • El 31% es van separar i no van tornar a tenir cap contacte.

Un dels dos sempre s’enamora
Aquest és el punt principal. Tot i que aquesta relació es basa en la manca de compromís sempre n’hi ha un que trenca el pacte i s’enamora. Perquè la història no acabi en drama, el més aconsellable és deixar tot ben clar des del primer minut: la primera regla és la sinceritat. Si un dels dos s’enamora ho ha de dir immediatament a l’altre. Així s’eviten mals entesos. Si ets correspost, enhorabona. I si no, doncs enhorabona també perquè no perdràs el temps en va, i és possible que no perdis un amic o amiga.

Una relació pràctica
La realitat és que els amics amb beneficis es comuniquen més aviat poc. De fet molt sovint no hi ha unes regles establertes sinó que tot sembla prou improvisat. No és una relació romàntica sinó pragmàtica. Si tendeixes a enamorar-te, especialment després del sexe, pot ser molt arriscat començar una relació així.

Millor que siguin coneguts
Si busques aquests tipus de relació però no vols arriscar-te a perdre cap amistat sempre pots acudir a les xarxes socials. N’hi ha d’especialitzades, com Tinder per exemple, on la gent busca sovint sexe casual sense compromisos. Si sou coneguts és més fàcil afrontar el següent pas: tant si és esdevenir una parella com si és un adéu absolut i definitiu.

I si trobes molt fred això de les aplicacions, prova la fórmula de tota la vida. Surt de copes amb els amics, potser coneixes algú interessant, i sempre pots acabar la nit amb m’amic en qüestió, amb una bona i sana relació d’amics amb beneficis.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s