Fira Modernista a l’Eixample

L’Eixample es trasllada en el temps amb la celebració de la 14a edició de la Fira Modernista els propers dies 1, 2 i 3 de juny. Més de 20 envelats s’instal·laran al carrer Girona (entre València i Diagonal) i acolliran més de 140 activitats. Hi haurà espai de comerç, d’entitats, restauració, un mercat artesanal i nombroses parades ambientades en el Modernisme.

Aquest any la fira modernista està dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal, per commemorar els 100 anys de la seva mort. Una de les poquíssimes pintores modernistes que va convertir la seva passió en la seva professió.

La Fira, organitzada per l’Associació de Comerciants Coreixample, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i el Mercat de la Concepció, està emmarcada dins la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, on també hi participen el Districte de l’Eixample i la comissió de Festa Major.

La presentació institucional de la Fira tindrà lloc a l’Hotel El Palace, el dijous 31 maig, a les 19 h, acompanyada per una xerrada sobre la figura de Lluïsa Vidal: “Lluïsa Vidal, la pintora del Modernisme”, a càrrec de Consol Oltra, llicenciada en Història i especialista en la vida i obra de l’artista.

Divendres 1 de juny, els carrers s’ompliran amb la rua feminista de la Fira Modernista de Barcelona, “Soirée dedicada a la Lluïsa Vidal”. Una desfilada protagonitzada pel grup de teatre Descabellades i de Teatre Dona, amb vestits d’època i pancartes reivindicatives.

Diumenge de 3 juny, la 8a Bicicletada Modernista; només cal inscriure’s i anar vestit d’època. Si passegeu aquests tres dies per la Fira també descobrireu La Pianola Modernista, el Photocall Modernista, l’exposició de cartells modernistes d’alimentació del Mercat de la Concepció o l’espectacle modernista, Els secrets de Mr. Stromboli.

Cada nit s’acomiadarà el dia amb música: swing, cant coral, de punxa dics, Dj.’s i el Concert Jove del Casal de Joves de la Dreta de l’Eixample, una nit de salsa, folk i funk.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s