Els barcelonins compren a prop de casa

La carn es compra fonamentalment als mercats (35%), igual que el peix (44%); les fruites i verdures, a verdureries (50,3%).

El 94% dels barcelonins i les barcelonines fan la compra habitual dels productes alimentaris en els comerços i mercats del seu barri de residència. L’Informe d’hàbits de consum i pols d’atractivitat comercial evidencia la fortalesa comercial dels barris amb una oferta variada i especialitzada i mostra una tendència de concentració de la freqüència de compra: només un 12,4% dels enquestats hi va cada dia, cinc punts menys que al 2012.

Segons cada aliment, es tria un o altre tipus d’establiment: la carn es compra fonamentalment als mercats (35%), igual que el peix (44%); les fruites i verdures, a verduleries (50,3%), mentre que els aliments no frescos i les begudes, als supermercats (80%).

Dels productes no alimentaris, els que més es consumeixen a l’entorn del consumidor són els de farmàcia (98,4%), de drogueria (92,9%), d’herbolari (81,2%), de floristeria (81,6%) i llibres, diaris i revistes (81,2%).

Els motius més freqüents per desplaçar-se a altres barris de la ciutat és per comprar música (56,9%),  joguines i productes esportius (44,6%), d’informàtica i de telefonia (38,7%) i roba (36,5%). Només la compra de mobles i elements de decoració justifica la compra en altres municipis (27,2%).

Revifen els mercats municipals
L’informe mostra una revifada dels mercats municipals, després de la caiguda experimentada entre els anys 2007 i 2012; les botigues especialitzades s’estabilitzen després de la pujada que van experimentar entre el 1997 i el 2012, i les compres als hipermercats continuen caient.

Pel que fa als hàbits de compra, el 75% de les persones que compren són dones, i habitualment s’omple el rebost un cop per setmana (43%). El 70% dels enquestats assegura que no té un dia fix de compra, però els que el tenen ho fan habitualment entre setmana i majoritàriament divendres (31,2%). El 19,8% compren els dissabtes, i només el 2,6% ho fan els diumenges.

La compra en línia mostra xifres de creixement interanual superior al 10%: un 26,5% de la gent compra per Internet cada quinze dies com a mínim, tot i que encara hi ha un 62,7% de la població que no ho fan mai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s