L’últim gran videoclub de Catalunya

Video Instan, el videoclub més antic d’Espanya que va obrir el primer local de lloguer de pel·lícules a Barcelona fa gairebé 40 anys, ha tancat amb èxit la seva campanya de micromecenatge a Ulule per finançar el seu nou local, Video Instan Cafè Cinema, al carrer Viladomat, 239. En total ha recaptat 40.112 euros de 638 mecenes diferents. Els diners es destinaran al condicionament del nou espai, de 320 metres quadrats, que combina el videoclub amb un espai per a cafeteria i una sala de cinema.

Video Instan és el primer videoclub que va obrir les seves portes a Espanya, al carrer Enric Granados, 30, de Barcelona, fa 38 anys, i que actualment dirigeix Aurora Ofereixis, filla dels antics propietaris. La seva trajectòria l’ha convertit en un lloc de referència per a la indústria del cinema, amb un arxiu únic de més de 44.300 referències cinematogràfiques i la promoció de tot tipus d’activitats culturals entre el públic cinèfil i els directors, actors i equips artístic i tècnic.

El passat mes de setembre, va finalitzar el contracte del local a Enric Granados i els propietaris van plantejar una pujada del 200%, que l’empresa no podia assumir. És així com Video Instan va decidir reinventar-se i llançar una campanya de crowdfunding al wb Ulule a la recerca de finançament per traslladar-se a un nou espai i convertir-se en un centre de reunió de referència entre la indústria i els cinèfils.

“Estic molt contenta; ha estat un treball dur, però ha valgut molt la pena. Era un repte i tant el meu equip com el de Ulule han estat a l’alçada. A més, l’experiència de fer un micromecenatge, quan veus els comentaris dels mecenes o les mostres de suport d’actors i directors, és molt emocionant!”, ha afirmat Aurora Ofereixis.

J.A. Bayona, Pedro Almodóvar, Alain Hernández, Judith Colell o Leticia Dolera són alguns dels directors i actors que han recolzat la campanya. A canvi, els fans i seguidors han obtingut destacades recompenses com a descomptes en el lloguer de pel·lícules o entrades per als Premis Fotogrames de Plata o els Premis Gaudí. A més, destaca la contribució d’organitzacions de referència del sector audiovisual com la Acadèmia del Cinema Català, A Contracorriente Films, Divisa Home Video, Tripictures, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals , Filmax Castelao Productions o la plataforma Filmin, que han apadrinat butaques de la sala de cinema com a mostra de suport.

En principi, les obres de condicionament del nou espai tindran una durada de 5 setmanes i està previst que Video Instan Cafè Cinema obri les seves portes a començaments de juliol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s