5 consells per vendre un pis

Si ha decidit posar a la venda un pis o una casa ha de saber que la primera impressió que es trobi el comprador es vital perquè prengui la decisió de comprar. Una posada a punt de l’immoble és bàsic per poder vendre el pis al millor preu i en un curt període de temps, i no cal fer grans reformes, però sí tenir en compte uns petits aspectes que milloraran l’aspecte i el valor de la seva llar.

Decoració neutra. Com diu l’expressió popular “sobre gustos no hi ha res escrit”. Allò que ens agrada a nosaltres potser no agrada a tothom, per això és convenient despersonalitzar al màxim el pis. D’aquesta manera el comprador podrà imaginar-se la seva futura llar més fàcilment. És recomanable treure objectes personals com fotografies, quadres, elements decoratius, etc. I si tenim estàncies amb colors estridents o foscos, el millor és pintar el pis de blanc.

Si l’habitatge en venda es un pis heretat, antic o està en mal estat, el millor és presentar-lo totalment buit, sense mobles, pintat de blanc i net. Aquesta petita inversió farà que es revaloritzi molt més del que vam invertir.

Ordre i neteja. Un pis ordenat sempre semblarà més ampli i acollidor. És important que les habitacions estiguin ordenades i ventilades, la roba dins l’armari, les joguines recollides i la cuina endreçada, sense plats bruts o estris a la vista. I cal cuidar les olors a tota la casa, especialment a la cuina i al bany. Quant al mobiliari, si és possible, el més convenient és que hi hagi només el just i necessari. Eviteu els mobles grans i carregats. És molt important que les visites es puguin desplaçar per tota la casa d’una manera fluïda i sense obstacles.

Il·luminació. És un dels aspectes que els compradors s’hi fixaran més. El pis s’ha de mostrar amb totes les persianes obertes i a l’hora del dia on l’exposició al sol i a la llum natural sigui la més alta. El més convenient és preparar-ho tot abans que arribi la visita i trobar-se totes les estàncies ja il·luminades o amb la llum oberta si l’habitació és interior.

Fotografies de qualitat. Si heu decidit publicar fotografies del pis en portals immobiliaris, les fotografies han de reflectir fidelment la casa i potenciar el millor de cada immoble. L’habitatge haurà d’estar perfectament ordenat i il·luminat abans de la sessió fotogràfica. El més recomanable és que es prenguin totes les fotografies en posició horitzontal amb una bona càmara i que es facin des de les cantonades. Fins i tot es pot fotografiar la mateixa estància des de diferents punts, per poder-se fer una idea més exacta de la seva distribució. No és gens recomanable retocar les fotografies per amagar defectes ja que, a banda de que no ser ètic, és possible que el possible acabi decebut després de la visita.

Trieu una bona agencia immobiliària. La venda d’un pis és una transacció de molts diners on entren en joc molts factors. Estar ben assessorat per un agent immobiliari de confiança contrastada ens donarà seguretat en la operació i un valor afegit incalculable. Des d’aspectes contractuals i legals, fins a la valoració correcte de l’immoble passant pel filtratge de visites improductives i una promoció correcta de l’immoble entre clients propis de l’agència i en portals immobiliaris nacionals i estrangers.

JORDI BENITO
Expert en habitatge i Director de 080 Real Estate.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s