Un espai pioner en la lluita contra el càncer

Les Corts acull un nou centre de l’AECC- Catalunya contra el càncer que ofereix serveis i assessorament als malalts i les famílies.

Barcelona compta amb un espai pioner a l’estat: l’Espai AECC actiu contra el càncer, un centre de suport a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies. L’espai, desenvolupat per l’AECC-Catalunya contra el Càncer vol donar resposta a les necessitats actuals i futur dels pacients i les seves famílies. Està ubicat al districte de Les Corts, a la Travessera de les Corts número 68, i compta amb més de 1.200 m2.

L’Espai vol convertir‐se en una comunitat que acompanya les persones, on es compartiran i generaran experiències comunes, i que integrarà a la societat en general, que és fonamental per a la normalització i la desestigmatització de la malaltia.

La resposta a una necessitat
L’abril del 2017, l’AECC de Barcelona va presentar un “Estudi sobre les necessitats actuals i futures del malalt de càncer i la seva família a Catalunya, elaborat seguint una metodologia participativa i que va aconseguir donar veu, a part dels pacients i familiars, a tots els agents i grups d’interès que intervenen en la cura d’aquesta malaltia. Amb els resultats d’aquest estudi i després d’analitzar els nous escenaris –més persones que conviuen més temps amb la malaltia i major prevalença del càncer entre la població– i les noves demandes dels pacients oncològics, l’AECC ha volgut crear un espai al centre de Barcelona que vol donar resposta a aquesta demanda actual i de futur.

Els nous programes i activitats que es realitzaran en aquest espai també son una demanda patent en l’estudi. Tota una sèrie de serveis totalment gratuïts als que hi pot accedir‐hi tothom que ho necessiti, amb un tracte preferent per a aquelles persones que tinguin risc de vulnerabilitat social. Hi trobareu programes de benestar emocional, orientació mèdica i social personalitzada, activitats físiques, lúdiques‐socials, rehabilitació, fisioteràpia, assessorament nutricional, oncoestètica… També programes d’orientació laboral i jurídica.

Una associació de referència
L’AECC és una entitat social d’àmbit nacional i privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 15.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 147.000 socis. El treball de l’AECC es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

L’AECC de Barcelona està present actualment a més de 90 municipis d’arreu de la província. Els objectius principals de l’AECC Catalunya Contra el Càncer són: El suport i recolzament al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; Aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s