L’últim tabú sexual que ens queda

Durant molts anys la societat ens ha prohibit la majoria de les pràctiques seuxals que avui dia coneixem, entre elles la masturbació.

És una de les pràctiques més antigues, comuns i segures que coneixem, i per aquesta raó volem dedicar-li un espai. L’objectiu és aclarir alguns dels mites i resoldre moltes qüestions que encara es troben presents en la nostra societat sobre la sexualitat humana.

En què consisteix?
Comencem per elaborar una definició. Masturbació és una pràctica sexual en què fem servir les nostres mans o les del company o companya per proporcionar-nos plaer sexual. També es poden fer servir complements eròtics com ara vibradors, masturbadors i altres articles que avui dia es poden trobar fàcilment en qualsevol botiga dedicada a la sexualitat.

És un substitut del sexe?
Moltes persones encara creuen que és un substitut. I assumeixen que no deuen fer-ho si la parella és a casa. No és així. Si pensem així estem cometent un greu error que ens afecta especialment a nosaltres perquè la masturbació és una pràctica sexual més que es pot realitzar en solitari o amb companyia. I de fet és una és una pràctica meravellosa per aprendre sobre la nostra pròpia sexualitat mentre ens autoexplorem. En altres paraules: si jo no conec el meu cos i el que desitja no podré explicar-li els meus gustos a la meva parella, oi que no?

I hem de tenir en compte que qualsevol relació, sexual o sentimental, exigeix una comunicació plena i sincera perquè tot funcioni de forma correcta, sense que es produeixin malentesos, pràctiques no desitjades o d’altres no satisfactòries.

A més, la masturbació també pot ser un complement, com el cunnilingus o la fel·lació, d’una relació sexual amb penetració.

És dolent masturbar-se?
Evidentment, no. No només és la pràctica sexual més segura sinó que és una forma de conèixer els nostres gustos i desitjos sexuals. Val a dir que encara hi ha moltíssims tabús i desconeixement sobre la nostra pròpia anatomia genital, sobretot la femenina.

Hi ha una forma correcta de fer-ho?
No, no hi ha cap pauta. No hi ha una manera correcta de masturbar-se. Tal com passa am qualsevol pràctica sexual. Cada persona és un món, amb gustos i fantasies diferents que es van descobrint a mida que anem explorant el nostre cos. L’únic límit és, òbviament, el respecte cap als altres. Per això quan els nens i nenes comencen a descobrir la seva sexualitat sempre se’ls ha d’ensenyar que no està malament fer-ho. Mai no se’ls ha de prohibir aquesta pràctica, però se’ls ha d’ensenyar a fer-ho a casa, de forma natural i sense incomodar ningú.

Amb aquest article m’agradaria fer conscient a la gent que cal viure la sexualitat de forma plena, sense restriccions, sempre que no facin mal ni incomodin als altres i que aprenguem a ensenyar a les noves generacions a viure la sexualitat d’aquesta manera i així acabar amb l’opressió a la qual molts cops ens sentim sotmesos per part de la societat.

LYDIA PARRILLA
Psicòloga, Sexòloga & Formadora a Sex Academy

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s