Èdip al Teatre Romea, amb Julio Manrique

Els clàssics són sempre actuals i per això mai no està de més recuperar-los i i recordar-nos unes quantes coses que ens entestem a oblidar. El Teatre Romea recupera ara el mite d’Èdip en una nova versió dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Julio Manrique.

L’obra neix d’un encàrrec de Carles Canut, director artístic d’aquest teatre, amb la voluntat de portar a escena un clàssic amb Oriol Broggi i Julio Manrique al capdavant. El director del muntatge s’ha mostrat molt satisfet amb la proposta rebuda i ha destacat que “Èdip és una tragèdia molt potent que, quan la treballes, te n’adones que ha influenciat en moltes obres posteriors”.

L’obra se centra en la figura d’Èdip, rei de Tebes, i la recerca de la seva pròpia identitat. Segons Broggi,  el personatge principal “comença a investigar-se a ell mateix i la seva relació amb el món, i això s’engloba dins del moment en què l’home passa a ser la mesura de totes les coses i això anirà en contraposició amb el món dels déus”.

Per a Julio Manrique, protagonista de l’obra, posar-se en la pell d’Èdip ha estat “un viatge molt maco en què hi ha un trànsit entre un heroi positiu -el rei de Tebes que s’estima la seva ciutat i que realment vol ajudar-la-, que acaba caient en un forat que és la descoberta de la seva identitat i els seus orígens”. La peça connecta amb el públic al tractar-se d’una “obra despullada de retòrica i no tan grandiloqüent com feien els grecs”. Manrique està molt ben acompanyat a l’escenari, amb Mercè Pons, Clara de Ramon, Carles Martínez, Marc Rius, Miquel Gelabert i Ramon Vila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s