Quina és la rosa més bonica del món?

El jurat internacional i la ciutadania premien els millors rosers del 18è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. El certamen ha reunit les millors noves creacions de la mà dels cultivadors de roses d’arreu del món

Barcelona ha acollit la 18a edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que ha tingut lloc entre els dies 11 i 13 de maig al Roserar del Parc Cervantes. Aquest certamen se celebra cada any coincidint amb la primera floració de les roses i assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional de prestigi, les millors noves creacions de la mà dels cultivadors de roses d’arreu del món. Des de la tarda de divendres fins aquest diumenge, ha rebut 10.000 visitants.

El Jurat Internacional, després d’un minuciós procés d’observació de totes les propietats de les 80 roses participants, ha premiat la Rosa EVEaribla, sota la cura dAndré Eve i Jerôme Rateau, de França, amb el premi Especial Barcelona, que s’adjudica a la rosa que més premis obté en les principals categories.

Totes les varietats a concurs han estat creades per roseristes a partir d’encreuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades. Per a obtenir una nova varietat de rosa, els roseristes necessiten uns deu anys de feina, abans de poder presentar-la a concurs o comercialitzar-la.

El concurs barceloní forma part del circuit internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats pels obtentors de noves varietats de roses d’arreu del món, i situa Barcelona com a ciutat referent d’aquest sector.

Per veure les fotos de les roses premiades aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s