Fira agrícola a Collserola

El proper 6 de maig tindrà lloc a Vallvidrera la 12a edició de la Fira Agrícola de Collserola, organitzada per la Cooperativa de Consum Ecològic Can Pujades. La jornada inclourà l’espai de fira, amb parades de productors/es ecològics i altres projectes de Collserola, tallers, exposicions, concerts, un dinar popular cuinat amb productes ecològics i de proximitat i la presentació del «Pla d’Acció per promoure la transició agroecològica a Collserola durant 2018-2020», a càrrec d’Arran de terra.

A banda d’un Parc Natural fantàstic Collserola també és un espai agrícola on treballen 17 productors. Un bon dia per conèixer-los i tastar els seus productes és el proper diumenge 6 de maig, en la Fira Agrícola de Collserola, a la plaça del centre cívic de Vallvidrera (Reis Catòlics, 16), un esdeveniment organitzat per la Cooperativa de Consum Ecològic Can Pujades. Hi podeu anar de des de les 10 fins a les 14 h.

La Fira és un punt de trobada entre totes les iniciatives i projectes vinculats al Parc Natural (agro-ecològics, socials, educatius, de consumi i és una oportunitat per descubrir els productors que hi conreeen. Una oportunitat per donar a conèixer les iniciatives agroecològiques que es desenvolupen a la serra, per enfortir les relacions entre els col·lectius i les entitats que les promouen, per establir sinergies i dinàmiques de col·laboració, i per multiplicar l’impacte positiu que tenen tots aquests en el Parc Natural i el seu entorn.

Hi trobareu:

– Parades dels diferents projectes del Parc de Collserola i productors ecològics

– Un espai del projecte “Alimentem Collserola” de l’associació Arrandeterra

– Tallers per infants i adults

– Exposicións i concerts

– Dinar: paella popular organitzada per la Cooperativa de Consum de Can Pujades amb productes ecològics i de proximitat (vegetal i de carn).

Transició ecològica 
Una de les activitats destacades d’aquesta 12a edició de la Fira és la presentació del «Pla d’Acció per promoure la transició agrecològica a Collserola en el període 2018 – 2020». El Pla d’Acció ha estat elaborat de forma participativa en els últims mesos en el marc del projecte «Alimentem Collserola», que està sent impulsat des de mitjans del 2016 per part del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, els ajuntaments del Parc Natural i l’Associació Arran de terra. L’objectiu del projecte és transformar els sistemes alimentaris de l’àmbit d’influència del Parc Natural per fer-los més justos i sostenibles.

Can Pujades
Des de la seva primera edició, la fira està organitzada per Can Pujades, una cooperativa de consum de productes ecològics que està formada per més de cinquanta famílies i que des de 2010 té la seva base d’operacions a l’antic Mercat de Vallvidrera. A part de la Fira Agrícola que impulsen cada mes de maig, des de Can Pujades cada any organitzen també una altra fira d’aliments ecològics el setembre, i gestionen un hort comunitari a l’antiga Masia de Can Pujades. Actualment, la Cooperativa està treballant per posar en marxa noves iniciatives que donin valor al Parc de Collserola com un espai on es relacionen veïns, visitants, biodiversitat, patrimoni i educació ambiental. D’entre aquestes iniciatives en construcció, destaquen una planta de compostatge comunitari, la Xarxa d’Horts rurals i un nou projecte de distribució de productes ecològics i de proximitat que s’emplaçarà a l’antic mercat de Vallvidrera.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s