Biocultura, la fira dels productes ecològics

Un dels temes de debat a BioCultura serà els menjadors escolars ecòlogics. Una tendència que va a l’alça.

Del 3 al 6 de maig Barcelona acull una nova edició, la número 25, de BioCultura la fira dels productes ecològics i alternatius. Per celebrar l’esdeveniment els organitzadors han preparat més de 400 activitats: debats, taules rodones, conferències, jornades, showcookings, showrooms, demostracions, degustacions, concerts, tallers… La cita és, com sempre, al Palau Sant Jordi,

Enguany BioCultura amplia l’espai i això es reflecteix en un major nombre d’expositors, que superen ja els 700. Moltes de les empreses participants a BioCultura aprofiten l’esdeveniment per presentar les seves novetats entre el públic professional i veure l’acceptació que tenen per part del consumidor final.

Gastronomia ecològica per a tots els gustos
El sector de l’alimentació és sens dubte el més consolidat i el que major presència té dins de BioCultura, acaparant el 40% de l’exposició. Aquest any, Ekotrebol presenta la primera beguda energètica ecològica elaborada sobre la base del te verd matcha l’Japó, una beguda que augmenta la capacitat de concentració durant hores i assegura l’estat d’alerta i claredat mental però de forma serena i relaxada. L’oferta de plats preparats augmenta amb la gran selecció que estrena la Finestra Sul Cel i Natureco completa la seva gamma de productes japonesos ecològics amb una salsa Teriyaki.

Un dels espais més visitats de la fira serà el showcooking ecogastronòmic: més de 70 tallers de cuina que impartiran 40 ecoxefs sobre temes diversos: alta gastronomia, receptes veganes, cuina macrobiòtica, energètica, amb algues, maridatge de vins, pastisseria vegetariana…

Moda i cosmética, sectors en auge
Per la seva banda, la cosmètica ecològica i la moda sostenible continuen el seu camí ascendent i BioCultura és un bon aparador per veure la seva evolució. Una trentena d’empreses de cosmètica ecològica participen en l’edició barcelonina, moltes aprofitaran la fira per presentar davant els consumidors i els professionals del sector els seus nous tractaments com és el cas de l’empresa segoviana Rosella Biocosmetics que presenta la primera BBCream certificada d’Espanya. També podrem descobrir la nova gamma de fragàncies Biocenter Distribució o, ara que s’acosta l’estiu, els seus nous protectors solars. Per completar el look de platja en l’espai de moda debuta la Bella Lola, una marca de bikinis dissenyats i confeccionats a Girona.

A banda de descobrir productes nous i tafanejar BioCultura és un bon lloc per aprendre. Enguany acull 28 tallers de moda sostenible: d’eco-disseny, upcycling, projectes col·laboratius, nous materials, economia i artesania tèxtil. Pel que fa a l’ Ecoestética trobareu 44 tallers amb propostes d’aromateràpia i ús d’olis vegetals, tònics, maquillatges, tints, cosmètica terapèutica, ungüents, aigües florals, aromateràpia, cura capil·lar … sense parabens, ftalats, parafines, etc.

Per als més petits, MamaTerra, el Festival Ecològic de la Infància, ha organitzat: tallers d’hort i cuina, de reciclatge, de pa, de terrisseria, de bioconstrucció, d’eco-maquillatge, zona de jocs …

Menjadors ecològics
Quant a les jornades professionals es parlarà com és habitual de gestió de botigues i negocis bio, de nous conceptes com la permacultura i enguany tindran lloc la VIII Jornada de Menjadors Escolars Ecològics, una tendència en auge ja que cada cop hi ha més pares i mares motivades per l’alimentació ecològica en els seus menjadors

Durant l’esdeveniment hi haurà temps també per a la diversió. Hi haurà música en viu durant els quatre dies de fira amb grups i artistes emergents en l’escenari de la zona d’eco-foodtrucks. Des flamenc fins a música klezmer passant per melodies medievals, jazz i / o guitarra clàssica. Amb la col·laboració del Taller de Músics.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s