Tot el que cal saber a l’hora de viatjar amb nens

Viatjar amb nens és una experiència meravellosa però convé tenir-ho tot lligat i triar els destins més adequats.

La Montse i el Pedro eren viatgers empedreïts fins que va néixer la seva filla Alma. Des de llavors, ho continuen sent, però ara viatgen sempre amb un xumet. Van descobrir una manera diferent de viatjar i comparteixen la seva experiència mitjançant el blog www.viajandoconchupetes.com Parlem amb ells per descobrir com s’ho fan.

Abans i tot de quadrar agendes i reservar hotels hem de perdre la por a viatjar amb nens i descobrir els avantatges de viatjar en família: “Ens agrada perquè aprofitem les 24 hores del dia per estar junts i oblidar-nos de la rutina diària. Els tres sols en lloc per descobrir”.

El primer pas, planificar
Es pot viatjar a qualsevol lloc que no sigui perillós però heu de tenir-ho tot reservat: vols, allotjament, paquets vacacionals… Per cercar vols la Montse i el Pedro recomanen Skyscanner i Momondo. “Per als hotels comparem la millor oferta a Trivago i normalment els reservem amb Booking o Expedia. I per a viatges inesperats aprofitem les millors ofertes del mercat que trobem a Travelzoo i que ens arriben còmodament per correu. Ens encanta llegir les experiències i els consells d’altres bloggers de viatge”. Procureu que els horaris dels avions i transports no afectin les hores de son dels nens i que els allotjaments siguin còmodes i nets. I contracteu una bona assegurança de viatge.

Trastos, els justos
A l’hora de fer l’equipatge sigueu estrictes. Per molt necessaris que semblin alguns trastos, no els necessitareu, o els podeu adquirir al destí. “Nosaltres intentem viatjar amb el just per anar tan còmodes com sigui possible en els desplaçaments”.

Japó, un destí ideal
Posats a triar, escolliu un destí adequat per a famílies. Segurament recórrer l’estepa russa a cavall no és una bona opció. En canvi Japó és el destí ideal per a la Montse i el Pedro. “És un país molt preparat per anar amb nadons, no només per la neteja sinó també per la simpatia i l’educació dels japonesos. Tot està molt ben organitzat, trobes canviadors a qualsevol temple, i en alguns fins i tot disposes de sales de lactància on escalfar el menjar i els biberons”. És un país de detalls que emocionen a qualsevol pare o mare, com per exemple trobar una trona en qualsevol lavabo públics.

A l’avió, paciència
Fins als dos anys els nens i nenes no paguen seient i si és un viatge llarg podeu demanar un bressol al mostrador de facturació. Dins l’avió la recomanació és tenir paciència i aprofitar per descansar quan els nens dormen. Porteu sempre llet i menjar per a nadons, perquè no totes les companyies en disposen.

Petits gastrònoms
Menjar fora de casa és un repte. Un cop deixen les farinetes hem d’assegurar-nos que mengen bé cada dia i depenent del nen, potser us convé allotjar-vos en algun apartament per poder preparar dinars o sopars.

És evident que viatjant en família us perdreu moltes coses que faríeu sols o en parella però la satisfacció de veure l’emoció dels nens és una sensació tan meravellosa que us compensarà de sobres per les dificultats “El millor és veure com s’emocionen els petits al conèixer llocs nous. Com va reaccionar quan va veure els guerrers de Xi’an, a la Xina, o veure-la jugar amb nens xinesos a la Plaça de Tiananmen”.

LA TORRE DE BARCELONA
Amb la col·laboració de Travelzoo.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s