Quin és el millor casal infantil per a l’estiu?

A Barcelona hi ha més de 400 casals infantils, de tots els estils i temàtiques possibles.

Quan acaba el curs escolar i arriben les vacances d’estiu moltes famílies opten per portar la canalla a un casal infantil durant el dia. En aquest article os donem algunes recomanacions per triar el casal més adequat.

A Barcelona hi ha més de 400 casals infantils, de tots els estils i temàtiques possibles: d’diomes, esportius, de manualitats, de màgia, cinema, teatre, fins i tot sobre tecnologia. Però no n’hi ha prou de triar el més interessant: hem de tenir en compte una sèrie de factors.

On està ubicat?
La proximitat a casa o ala feina és un aspecte que s’ha de tenir molt en compte si pretenem conciliar la vida laboral amb la familiar. És una bona idea portar el nostre fill a un casal proper que ens permeti portar-lo i recollir-lo tranquil·lament i sense estrès per si arribem tard.

Com és el meu fill? Què li agrada?
La segona cosa en què hem de pensar és en el perfil del nostre fill, ha de passar-s’ho també que vulgui repetir l’experiència. Si és un nen molt actiu i esportista li agradaran els casals multisport, on es combinen diferents activitats esportives. Als nens més tranquils els agraden més els casals basats en manualitats o tecnologia. És probable que tinguem una idea clara sobre què convé al nostre fill però convé sempre consensuar amb ell la decisió abans de formalitzar la inscripció.

Com a pares, a vegades haurem de decidir si triem un casal o un altre per complementar la formació escolar i les àrees on va més fluix però si el nen no està motivat per realitzar aquestes activitats a l’estiu només aconseguirem incrementar més la seva desmotivació.

Recordem també que si el nostre fill pateix alguna discapacitat o té una necessitat especial la majoria de casals de Barcelona compten amb recursos per integrar-lo amb tota normalitat, però també hi casals especialitzats.

I com sabem si el casal és de confiança?
És aconsellable esbrinar si el casal compleix amb la normativa vigent i les titulacions obligatòries per als monitors i la resta de personal, així com l’assegurança de responsabilitat civil en vigor. El millor és preguntar a altres famílies que hagin portat els nens a aquell casal, i acudir a la reunió general que els casals acostumen a fe per informar les famílies sobre les seves activitats.

La pàgina web www.barcelonacolours.com ofereix més informació sobre els casals d’estiu a Barcelona, inclosa una guia en format Pdf que us podeu descarregar gratuïtament.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s