Quin és el millor destí per a les vacances?

Si us agrada viatjar o sortir per la ciutat segur que heu sentit a parlar de TripAdvisor.com És una mena de fòrum on usuaris de tot el món comparteixen informació sobre ciutats, allotjaments, restaurants i consells en general. L’objectiu és ajudar altres viatgers a triar els millors llocs per vacances. Com qualsevol pàgina que recopili opinions arbitràries hem de ser prudents i saber llegir entre línies, tant les crítiques com les alabances, però l’abast mundial de TripAdvisor converteix en rellevants com a mínim, les opinions dels seus usuaris. I amb totes aquestes valoracions el web ha confeccionat un rànquing de les destinacions més valorades.

París
La ciutat de l’amor sempre romandrà entre els 10 primers destins. És un clàssic que es manté any rere any com un dels llocs que, més tard o més d’hora, s’han de visitar. No és només la part monumental , meravellosa, també aquesta mena de brou delicat, romàntic, intel·lectual on han nascut tants referents mundials.

Londres
Les joies de la corona, el Buckingham Palace, el mercat de Camden…Són molts els objectius en una ciutat que combina perfectament l’interès històric i cultural amb la passió per la moda, l’art o fins i tot la gastronomia.

destins_londres.jpg

Roma
El caos de la capital de l’Imperi Romà és part de l’encant d’una ciutat que és part de l’encant d’una ciutat que és un autèntic collage de places, mercats a l’aire lliure i llocs històrics impressionants com el Colisseu i el Panteó. I tot plegat ben amanit amb la pura essència de la dieta mediterrània. Difícilment comparable en relació preu qualitat.

Balí
Segurament és un dels destins més paradisíacs, i més estereotipats. L’entorn natural, a Indonèsia , li permet ser alhora destí per aventurers i per als amants del relax. Els viatgers amb interessos culturals també tindran la possibilitat de descobrir temples de pedra gairebé invisibles enmig de la selva.

Creta
És una gemma grega que sura en un mar de turqueses. Les seves platges són extensions divines de sorres esponjoses i suaus còdols. No cal passar per alt la seva importància històrica i mitològica: segons s’explica, Creta va veure néixer a Zeus, el rei dels Déus, i va ser el bressol de la primera civilització moderna d’Europa.

destins_Creta

Barcelona
La nostra ciutat guanya posicions entre els usuaris de Tripadvisor. Què valoren els turistes de la nostra ciutat? Doncs la Sagrada Família per descomptat, i també prendre una sangria a les Rambles tot admirant les estàtues humanes, i naturalment els bars de tapes del centre…En general tot el que ja no poden gaudir els barcelonins per la presència massiva dels turistes.

Praga
L’encant de Bohèmia i el seu aire de conte medieval fan de la capital de Txèquia un lloc meravellós on passar unes vacances tranquil·les, culturals. Deambular pels casc antic, enfilar el castell de Praga tot evocant les històries de Kafka,

Marràqueix
La “ciutat roja” és un lloc màgic, ple de mercats, jardins, palaus i mesquites. Només a explorar els íntims patis i rondar pels carrerons de la històrica Medina . Troba la pau interior en el Jardí Majorelle o deixa’t extasiar per la bellesa d’alguna de les històriques mesquites de la ciutat.

Istambul
La capital turística de Turquia és una barreja deliciosa de modernitat europea i encant oriental. Si aconseguiu aïllar-vos dels turistes i els venedors viureu emocions molt especials als hammans, a les mesquites o al basar Egipci, un lloc sagrat per als amants de les espècies.

Nova York
Diuen que és la capital del món i segurament no els falta raó tot atenent a l’impacte que causa en els visitants. Hi té molt a veure en aquesta impressió el fet que estigui tan present en el nostre imaginari, gràcies al cinema i la televisió, fins al punt que molts visitants juguen a reconèixer cada carrer per on passegen.

Phuket
Thailàndia és un altre destí ineludible per als col·leccionistes de reclams turístics de valor i Phuket és una de les referències més populars. Al sud hi trobareu les platges més tranquil. Hi pots anar per relaxar-te però seria una llàstima no aprofitar un entorn meravellós per descobrir o afeccionar-te al busseig, el windsurf o la navegació.

Hoi An
La gent coneix sobretot Hanaoi, la capital de Vietnam, però la ciutat, situada a la costa central, és un bon important port comercial clau a la zona des del segle XV. Els viatgers destaquen el pont japonès cobert, el temple de Quan Cong i els vespres il·luminats amb llanternes tradicionals de colors. També és un bon lloc per fer-se un vestit a mida.

Siem Reap
Les ruïnes de la ciutat reial d’Angkor Wat, que daten del segle XII, són la principal raó per visitar Siem Reap, a Cambodja. És una de les construccions religioses més antigues del món i la seva bellesa justifica un viatge tan llarg..

Jamaica
Els europeus han començat a descobrir el que durant molts anys ha sigut el paradís dels nord-americans. Jamaica és una estranya i deliciosa barreja de les cultures africana, europea i americana. Ens ofereix platges fantàstiques i tots els entreteniments d’una costa de primera, i l’ambient tan característic de Jamaica.

Playa del Carmen
És un dels principals destinacions de busseig del món gràcies a la seva dinàmica vida submarina i els seus enlluernadors cavernes aquàtiques. En terra ferma, és una versió més moderna i actual del poble pescador que va ser. Explora les antigues ruïnes de la ciutat maia de Coba o dedica’t a veure passar la gent de la millor manera possible mentre vas de compres i passeges per la 5th Avenue .

Lisboa
Els museus de Lisboa celebren la riquesa històrica i cultural que posseeix aquesta capital portuguesa. El Museu de la marina és perfecte per als nens (i els adults). Per apreciar completament l’espectacular arquitectura de pedra de la ciutat però no oblidis passar pel Padrao 2 Descobrimentos, el Monestir dels Jerònims (Mosteiro 2 Jeronimos) i la Torre de Belém (Torre de Belém), que ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dubai
Dubai és un destí on s’uneixen la història, la cultura moderna, l’aventura, les compres de luxe i l’entreteniment. Assisteix a una representació al Palau de l’Òpera de Dubai, contempla el centre de la ciutat des de dalt del Burj Khalifa.

Tòquio
La tradició competeix amb la cultura pop a Tòquio, on podràs venerar els antics temples abans d’anar de festa a un bar de karaoke. Dedica algun temps a contemplar els jardins de l’est del Palau Imperial i repassa el que saps sobre la història del Japó al Museu Edo-Tòquio. No oblidis menjar tot el sushi, els fideus udon i el wagashi (dolços japonesos) .

Katmandú
La capital del Nepal està envoltada per una vall plena de llocs d’interès històric, antics temples, santuaris i pobles fascinants. Visita les botigues per descobrir el virtuós treball dels artesans locals: les catifes i el paper imprès són les seves especialitats.

Hong Kong
Els deliciosos dim sum, les illes flotants i un horitzó únic són només alguns dels trets únics de Hong Kong. Fes-li una ullada a l’arquitectura tradicional xinesa al poble de Ngong Ping i puja a tramvia fins a dalt del pic Victòria per gaudir d’unes vistes sense parangó.

RAQUEL FONTANET
@reichelfb

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s