El cacau també forma part de la dieta mediterrània

Normalment associem la dieta mediterrània a fruites, verdures, hortalisses o llegums però aliments tan temptadors com el cacau també en formen part. És un aliment amb gran capacitat antioxidant i amb molts beneficis per a la salut, i per això els nutricionistes l’han col·locat a la primera piràmide de la dieta mediterrània específicament enfocada a nens i joves, presentada en el XII Congrés de la Dieta Mediterrània, celebrat recentment a Barcelona.

El cacau natural és un dels aliments amb major capacitat antioxidant gràcies al seu contingut elevat en polifenols, entre 10mg i 50mg per gram. Segons el doctor Ramon Estruch, president del Congrés i professor a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona: “Això es tradueix en un potent efecte antiinflamatori que podria ajudar a prevenir i/o endarrerir l’aparició de nombroses malalties cròniques”. L’efecte beneficiós més conegut del cacau natural és el cardiovascular, però en el congrés també es van fer públics efectes sobre el sistema cognitiu, sobretot en nens i adolescents.

Ajuda per a la memòria
Segons la investigadora i doctora Sonia de Pascual-Teresa “prendre cacau natural en la infantesa pot ajudar a prevenir problemes neurològics en l’edat adulta gràcies a l’aportació de polifenols, a banda dels beneficis que té de forma immediata a nivell de rendiment cognitiu”.

Durant la infantesa l’organisme no genera suficients substàncies amb capacitat antioxidant, raó per la qual cal aportar-lo externament. Per als experts la millor manera és prendre’l en forma de cacau soluble, dissolt en llet o aigua. Això sí, trieu una marca que tingui més proporció de cacau i menys de sucre…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s