Els restauradors preparen un lobby

Segons hem llegit a La Vanguardia el Gremi de Restauració de Barcelona està cuinant una plataforma veïnal a favor del desenvolupament econòmic a la ciutat, una mena de lobby alternatiu a la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la FAVB, una entitat molt crítica en assumptes com l’augment de terrasses a Barcelona o l’Espai Barça, per exemple.

Per al gremi les associacions de veïns tradicionals no representen a tants barcelonins com diuen. Per exemple, en el cas de les terrasses, el gremi defensa que hi ha molts més interessats en mantenir-les o fins i tot ampliar-les que no pas en regular-les o reduir-les com defensen les associacions de veïns. De fet el germen d’aquesta nova entitat és una recollida de signatures, al Poblenou, a favor de les terrasses on van participar 8.000 persones.

El gremi i les associacions estan barallats des de fa temps. És un conflicte evident entre els interessos econòmics dels restaurants que volen terrasses a tot arreu i el dret dels veïns a viure en un barri i no en una macroterrassa 24 hores. La solució hauria de passar per respectar la normativa i no per fomentar la guerra mediàtica fent servir els consumidors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s