Aigua gratis, i de l’aixeta

El govern balear ha posat en marxa una iniciativa revolucionària per reduir el consum d’envasos i afavorir el medi ambient: obligar per llei que bars i restaurants ofereixin aigua gratuïta de l’aixeta als clients. Val a dir que la mesura contribuirà també a reduir el comte, sobretot en alguns establiments on cobren l’aigua envasada a preu d’or líquid. Navarra i Andalusia també treballen en la mateixa direcció.

No es tracta d’una boutade ni d’una excentricitat mediambiental. L’Organització de Consumidors ja ha demanat que s’impulsi a tot Espanya, com ja passa en molts països europeus, i defensa que l’aigua és un dret bàsic que s’hauria de garantir a tots els establiments. En parlava Maria del Mar Bermejo, portaveu de l’entitat, en parlava així: “Sembla que hem de demanar permís o disculpar-nos cada cop que demanem un got d’aigua en un bar o en un restaurant. I això és precisament el que demanem, que tots els consumidors que estiguin consumint en un bar o en un restaurant puguin tenir accés de forma gratuïta a l’aigua de l’aixeta”.

Les Associacions d’Empreses d’Aigua Embotellada no s’han tirat a sobre, de moment, però sí que han volgut reivindicar les diferències entre aigua mineral i aigua de l’aixeta. Potser la solució seria poder triar una o l’altra, i d’aquesta manera aconseguiríem que l’aigua envasada tingués un preu just.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s