Primavera, l’hora de les catifes

Les catifes juguen un paper molt important a les llars però mantenir-les en bon estat és imprescindible perquè llueixin i ens durin molts anys. Per molt que netegem la catifa un cop la setmana és necessari que la portem a la tintoreria un cop l’any.

Les catifes fan un servei molt important als pisos i a les cases: donen molt de caliu. Però exigeixen un manteniment. Més enllà de veure-les netes i polides una catifa bruta i mal cuidada pot ser un niu d’al·lèrgies a la llarga. Avui us donem uns quants consells sobre com mantenir-les en perfecte estat, amb l’ajuda d’un experts en roba de llar i catifes. La Boutique de Costura.

 1. Aspiradora? Un cop per setmana
  Per mantenir una catifa cal netejar-la regularment. N’hi haurà prou de passar l’aspiradora per sobre un cop a la setmana. Així aconseguireu que la brutícia no s’assenti a les fibres de la catifa i evitareu les males olors. Després veurem que caldrà netejar-les més a fons, un cop l’any, però amb una neteja bàsica setmanal anirem mantenint les catifes. Això sí, feu servir els accessoris apropiats i no aspireu les vores per evitar que es desgastin.
 2. Netegeu a sota, també
  Com totes les coses de la vida les catifes tenen un anvers i un revers. No només estem obligats a netejar la superfície, la part bonica, la part de baix també s’embruta i també s’ha de netejar regularment. I netegeu el terra també, perquè podrien quedar marques de la catifa.
 3. Els mobles, ben lluny
  Un joc de menjador col·locat sobre una catifa llueix molt però és un perill per a una catifa. Abans de recolzar cap moble assegureu-vos que les potes no estiguin afilades i que cap objecte pugui fer-la malbé. Tingueu en compte que si es tracta d emobles pesat poden quedar marques que ja no es podran dissimular.
 4. Taques i vessaments
  Aquest és el gran perill per a les catifes. Cal actuar ràpidament però amb prudència. Feu servir una tovallola 100% cotó i unes gotes de detergent líquid. Però sobretot sequeu bé les fibres per evitar els fongs i les males olors. Una qüestió important: no fregueu la taca fent cercles sinó amb moviments en línia recta. Una altra cosa a tenir en compte: fes una prova en un punt concret de la catifa, perquè podria ser que es decolorés. Si la cosa es complica acudeix a la tintoreria.
 5. Neteja a fons, un cop l’any
  Per molt que netegem la catifa un cop la setmana és necessari que la portem a la tintoreria un cop l’any. Amb les eines domèstiques es pot fer una bona feina de manteniment però no s’arriba al fons de la qüestió. El millor moment per fer-ho és a la primavera, perquè és quan les recollim i guardem. Si ho fem sense una neteja a fons podem trobar-nos sorpreses desagradables el proper hivern, després que la brutícia romangui allà durant mesos. Millor guardar-les netes i ben envasades, tal com ens les entregarà el tintorer especialitzat en catifes.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s