Barcelona perseguirà els responsables

Barcelona es personarà com a acusació particular en el cas de l’atac feixista a l’Ateneu de Sarrià, al carrer d’Hort de la Vila número 27 i 29 que va patir un incendi la matinada del passat 28 de març. Jaume Asens, tinent d’alcalde i regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha anunciat que l’Ajuntament anirà fins al final per tal de poder rescabalar els danys econòmics, en cas que la investigació de Mossos d’Esquadra resolgui l’autoria dels fets. Pel govern municipal, ha dit el regidor, aquest incendi és “especialment greu” perquè podria haver afectat la integritat física de persones.

“Hi ha un abans i un després. S’ha traspassat la línia vermella”, així de contundent ha estat el regidor en relació als fets que, segons les pintades amb simbologia nazi que van aparèixer a l’espai, apunten que hagi pogut estar un atac feixista. Per Asens, es tracta d’un “punt d’inflexió”, fruit del context polític actual, que no es pot obviar.

El futur de l’espai
Asens ha reiterat que el “futur de l’espai és una prioritat” i que s’intentarà trobar una solució sobre el destí de l’equipament abans de finalitzar el mandat. Malgrat això, no ha volgut obviar la realitat de les afectacions que mostra l’informe encarregat als serveis tècnics que han dictaminat que l’edifici es troba en una situació de ruïna tècnica i ruïna econòmica, amb risc de col·lapse imminent, que fa molt complicada la seva rehabilitació. Encara no existeix un cost estimat, la qual cosa ajudarà a poder prendre la decisió.

Per ara, hi ha tres línies obertes de treball sobre el futur immediat de l’immoble: enderrocar, rehabilitar, o bé, reconstruir i adaptar-lo a les necessitats de futurs usos de l’espai. El regidor Asens, ha aclarit que “el govern es decanta més per construir un nou edifici”.

No obstant, aquests tres escenaris de futur es treballaran amb el conjunt de les entitats veïnals implicades i amb el teixit del barri a partir de reunions que ja s’han convocat pels propers dies.

Fins a l’incendi un dels dos immobles municipals ubicats a Hort de la Vila, el del número 29, era utilitzat per membres de l’Ateneu Popular de Sarrià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s