El sexe també es pot aprendre

Per què una acadèmia de sexualitat? Per què aprendre sobre sexe? Què això tan important que hem d’aprendre? De veritat cal parlar d’aquestes coses?

Segur que et vénen al cap algunes d’aquestes preguntes si t’explico que hi ha una acadèmia de sexualitat a Barcelona, la primera del país: Sex Academy. Però aquest article no és per vendre’t res sinó perquè reflexionis sobre la teva forma de relacionar-te. Amb la parella, amb els amants i, per descomptat, amb tu mateixa. Si t’apuntes a cursos d’informàtica, de cuina o practiques tai-txi, per què no hauries d’aprendre res més sobre la teva pròpia sexualitat?

L’últim gran tabú: el sexe
En ple segle XXI, en l’era de la tecnologia, la comunicació i la globalització, bé podria semblar que ja hem superat tots els tabús propis del passat. Però no és així, tal com diu la Laila Pilgren, fundadora i directora de Sex Academy”: A dia d’avui, sexe continua sent la paraula més buscada a Google i la més esquivada fora d’aquest buscador”.

Evidentment tots volem saber, volem aprendre i volem millorar la qualitat de les nostres relacions, afectives i també sexuals. Al cap i a la fi, estem en el nostre dret com a éssers sexuats que som i no hauria de donar-nos vergonya preguntar o parlar sobre el tema. La sexualitat és una característica innata a l’ésser humà i per tant transversal a la nostra experiència de vida. Per això creiem que l’educació sexual és imprescindible des d’edats primerenques, perquè contribueix a preparar les persones per enfrontar-se a la vida, especialment a l’hora de construir i mantenir relacions satisfactòries amb una mateixa o amb els altres. Però, sovint, per por de ser jutjats si parlem obertament de sexe, dels nostres gusts o de les nostres dificultats, seguim acudint a fonts d’informació informals molt poc fiables com ara Internet, la televisió, les revistes o els nostres amics. I no, no ens equivoquem, està bé tenir diversos punts de vista, investigar què diuen els mitjans, què opina el nostre entorn, parlar i naturalitzar el sexe, al cap i a la fi. No obstant, això no pot ser l’única font d’informació. Hem de poder comptar amb el recolzament professional de sexòlegs, psicòlegs, metges i altres professionals sanitaris posseïdors de coneixements específics.

Educació sexual: una necessitat per joves i adults
Lamentablement, vivim en una societat en què l’educació sexual brilla per la seva absència, a les escoles i a les cases. I lluny del que pugui semblar a simple vista les conseqüències no es queden en uns quants embarassos no desitjats entre adolescents o el contagi de malalties de transmissió sexual entre joves amb molta passió i poca responsabilitat. El desconeixement en matèria de sexe genera infinites disfuncions no només sexuals sinó també psicològiques i relacionals. En l’acadèmia ens trobem diàriament amb casos de persones adults que tot i haver aconseguit l’èxit en una altra esfera de la vida viuen la sexualitat amb por i culpabilitat, cosa que els impedeix gaudir plenament de les de les seves relacions. I tot passa per quelcom tan senzill com entendre que el plaer és sempre positiu. Que hem de sentir-nos privilegiats per la capacitat tan meravellosa que tenim de sentit plaer, sigui com sigui, amb qui sigui i quan sigui.

I és per això que a Sex Academy apostem per una educació sexual de qualitat, professional i divertida. Qui diu que no és possible? El sexe és una cosa natural i, volguem o no, és ben present en la nostra vida diària. Nosaltres només volem ajudar-te a que el disfrutis al màxim. Que deixis anar el teu potencial i prenguis les regnes del que passa al teu dormitori, o a qualsevol altre lloc… I aquest és l’objectiu del nostre equip d’informadors: posar a la teva disposició les eines necessàries perquè t’empoderis i visquis la teva sexualitat tal com desitges. Sense drames. Sense pors. Sense prejudicis. I amb alegria, informació i ganes, sobre tot moltes ganes.

PATT OLIVER
Escritora, Psicosocióloga y Sex Coach a Sex Academy

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s