Per Sant Jordi, Festival de Cinema

A banda de ser el dia de les roses i dels llibres Sant Jordi també reivindica el cinema, concretament el BCN Film Fest.

Després de l’èxit de la primera edició torna el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, conegut com BCN Film Fest. La cita és del 20 al 27 d’abril als Cinemes Verdi. La Secció Oficial del Festival torna a apostar pels vincles entre el Cinema, la Literatura i la Història. Les pel·lícules seleccionades són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions relacionades amb algun fet històric i films biogràfiques o biopics sobre personalitats rellevants.

Borg i McEnroe
Una de les grans estrenes del Festival és La música del silencio, de Michael Radford, inspirada en la història de superació d’Andrea Bocelli, que malgrat la seva ceguesa, va aconseguir convertir-se en un gran cantant d’ópera. Antonio Banderas i Jordi Mollà són les estrelles espanyoles que també participen en aquesta producció.

Una altra molt interessant és Borg McEnroe, que evoca un moment mític en la història del tennis: el que va ser batejat com El partit del segle, que va enfrontar a Björn Borg i John McEnroe. També tindrà la seva première espanyola En tiempos de luz menguante, film centrat en el període de finals de la Guerra Freda en què el prestigiós actor Bruno Ganz (El hundimiento) interpreta un avi i convençut comunista que celebra el seu 90 aniversari en els últims dies de la RDA.

Més estrenes
La inauguració del Festival anirà a càrrec de la cinta britànica La sociedad literaria y el pastel de patata que tindrà la seva estrena mundial al Regne Unit el mateix dia que la seva projecció al Festival. El seu director Mike Newell serà a Barcelona durant la presentació. John Curran afronta un dels casos reals més pertorbadors i desconeguts de la història nord-america a El escándalo de Ted Kennedy. El conegut com a incident Chappaquiddick va acabar amb la prometedora carrera del congressista. Los héroes de Gwanju és la segona pel·lícula més taquillera a Corea del Sud i ens apropa a l’aixecament popular que va tenir lloc als anys 80 contra el govern coreà, amb un punt de vista molt europeu.

Ingmar Bergman
Coincidint amb la commemoració el 2018 del naixement del mític director suec, el BCN Film Fest li dedicarà íntegrament la secció Imprescindibles. El festival projectarà cinc de les pel·lícules més representatives de la filmografia del mestre suec: El séptimo sello (1957), Fresas salvajes (1957), El manantial de la doncella (1960), Sonata de otoño (1978) i Fanny y Alexander (1982).

Podeu anar seguint la informació sobre el festival al web: www.bcnfilmfest.com

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s