L’Ajuntament aprova l’Espai Barça

El Barça aconsegueix la pràctica unanimitat de l’Ajuntament per a un nou planejament urbanístic que farà possible el futur Espai Barça.

Finalment el Barça ho ha aconseguit. Tots els grups municipals, excepte la CUP, han aprovat una Modificació del Pla General Metropolità que permetrà crear el gran somni de Josep Bertomeu: l’Espai Barça. Fins i tot les entitats semblen prou satisfetes amb l’acord segons les parts.

render 1.jpg

Un camp obert als veïns
Per començar l’entorn del camp Nou deixarà de ser una barrera urbana. El recinte s’integrarà en el barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i verds que l’envolten.

Tot el sòl lliure d’edificació de propietat privada que dona front al carrer d’Arístides Maillol, entre la Travessera de les Corts i el carrer de Cardenal Roig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà adequadament perquè esdevingui un nou àmbit obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius. La zona verda pública creixerà en més de 23.000 metres quadrats respecte a l’actualitat.

El Barça paga els canvis
El Barça assumirà les actuacions urbanístiques necessàries per integrar el recinte al barri. Caldrà ajustar el traçat del carrer d’Arístides Maillol, millorar la secció del carrer de la Maternitat i obrir un nou carril al carrer de Joan XXIII. En tot l’àmbit, es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants, i les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada. Les reurbanitzacions a l’espai viari s’aprofitaran per implantar carrils bici a Arístides Maillol, Maternitat, Gregorio Marañón i el ja citat de Joan XXIII.

Canvis en la mobilitat
Un dels punts més debatuts al llarg del procés participatiu ha estat la gestió de la mobilitat de l’entorn, sobretot en dies que coincideixen amb esdeveniments esportius. D’una banda, se soterra tot l’aparcament actual en superfície per guanyar espai lliure d’ús públic i reduir la presència de motos a les voreres. També s’habilitarà un pàrquing a sota dels terrenys de joc de la FCBEscola per a autocars de les penyes.

A més el FC Barcelona es compromet a fer una aportació econòmica anual de 173.491 euros per contribuir al finançament del transport públic de l’àmbit. I s’ha acordat que entrin en funcionament tres noves línies d’autobusos llançadora amb destí a les estacions ferroviàries de Sants-Estació, plaça d’Espanya i Sarrià, que se sumen a les actuals de Verdaguer i plaça de Catalunya, per facilitar els desplaçaments.

96ca1c18-2ca2-4343-af10-d61fb9cfe174.jpg

Adéu al Miniestadi
A l’illa que ocupa ara el Miniestadi s’hi construirà, un cop enderrocat, un Nou Palau Blaugrana, un pavelló annex per a les activitats esportives de les seccions del club –bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala– i altres instal·lacions pròpies de la pràctica esportiva, com la pista de gel i de la FCB Escola, que mantindran la seva activitat en aquesta nova ubicació.

Alhora, es reserva sòl d’equipament esportiu públic per ampliar fins a 1.450 m2 l’equipament esportiu municipal Camp de Futbol Sala Arístides Maillol, situat a la cantonada entre el carrer de Josep Samitier, l’avinguda de Joan XXII i el carrer de Martí Franques.

Pel que fa a altres activitats no vinculades a la pràctica esportiva, es crearà una zona de tres noves edificacions a l’entorn de la cruïlla del carrer d’Arístides Maillol i l’avinguda Joan XXIII, i a Travessera de les Corts amb Joan XXIII hi haurà un quart edifici que concentraran activitat econòmica i els serveis administratius del club, l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) i el Campus Barça. I s’hi permetran nous usos d’oficines, de restauració, comercials en planta baixa i hotelers per dotar d’activitat aquesta zona.

A la Travessera de les Corts, a més, s’enderrocarà un edifici d’habitatges que queda inclòs dins l’àmbit, ja que l’ús de l’edificació és incompatible amb el planejament vigent. El club es farà càrrec dels costos necessaris per reallotjar els residents d’aquest immoble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s