Coses per fer a Palma de Mallorca en 48 hores

Palma de Mallorca és una excel·lent destinació per aprofitar un cap de setmana: sol, platja, molta història i bon menjar. A banda de l’oferta més coneguda de l’illa Palma de Mallorca és un molt bon lloc per menjar i per descobrir obres d’art.  

Cathedral of Palma de Majorca

Doncs, per començar, perquè és la millor illa d’Espanya, la segona millor d’Europa i la sexta del món, segons els premis Travellers Choice, de TripAdvisor; per davant d’illes com la thailandesa Phuket o Bora Bora, per exemple. L’any 2015 també va ser escollida com la millor ciutat del planeta on viure, segons el diari The Times.

I podeu descobrir-la en només 49 hores, gràcies a les recomanacions de Travelzoo.com

El primer dia

Arribem a l’aeroport de Palma de Mallorca, que es troba a només 8 quilòmetres de la capital. Cada 15 minuts surt un autobús llançadora que passa pels principals punts de connexió. El bitllet costa 2 euros per trajecte. Si preferiu agafar un taxi us costarà uns 17€.

Hi ha una gran oferta d’hotels per a tots els gustos i totes les butxaques. A www.travelzoo.com trobareu promocions de Park Hyatt, un cinc estrelles, o de HM Balanguera, més assequible.

Podeu començar el dia esmorzant a Ca’n Joan de S’Aigo, com si fóssiu un mallorquí més: amb una bona ensaïmada submergida en xocolata calenta. Després podeu prendre el bus turístic per fer un primer contacte amb la ciutat. Triga uns 80 minuts en fer el recorregut i podeu baixar en qualsevol de les 16 parades.

Arribats al casc antic, feu un passeig pels carrers laberíntics de palma per descobrir tresors com La Seu, la catedral gòtica, una obra mestra del segle XII, construïda sobre una mesquita, i que fou parcialment restaurada per Antoni Gaudí. Davant de la seu hi ha un altre: el Palau de l’Almudaina, una fortalesa islàmica convertida en palau on la família reial espanyola acostumava a passar els estius. Podeu dinar ben a prop, al Celler Sa Premsa (Pl. del Bisbe Berenguer de Palou, 8).

Després de dinar podeu passejar pel Passeig des Born, una avinguda arbrada flanquejada per boutiques de dissenyadors com Louis Vuitton i Mulberry. Un recorregut per tot de cases senyorials entre les quals destaca el Casal Solleric, un palau barroc del segle XVIII, i ben proveït de cafeteries amb encant.

Des d’aquí podeu posar rumb cap al port per prendre una mica de brisa marina abans de sopar. Camineu pel Parc de la Mar i tafanegeu el port esportiu si us agrada veure velers i iots de luxe.

Podeu acabar la tarda a Portixol, un poble pesquer molt antic que s’ha convertit en un lloc de moda a l’illa

Per sopar aneu a Santa Catalina, un barri artístic a l’oest de la galeria Es Baluard. És un antic districte que allotja un mercat d’aliments molt animat, locals moderns de tapes i molts restaurants a l’aire lliure. Algunes recomanacions: Taberna de la Bóveda, per als que busquen tapes tradicionals; Nuru, amb plats sofisticats de fusió mediterrània i asiàtica; o el Bar Cuba, si el que voleu és fer una copa després de sopar.

Bellver Castle, Palma de Mallorca

El segon dia

Per veure les millors vistes de Palma heu de pujar al Castell de Bellver, una fortalesa gòtica construïda pel rei Jaume II de Mallorca en el segle XIV i un dels pocs castells circulars d’Europa. A la planta baixa hi ha el museu d’història municipal i des del terrat podreu gaudir d’una magnífica vista aèria.

Un cop tornats a la ciutat feu una volta per les galeries d’art de la ciutat: la col·lecció permanent del Museu Fundació Juan March, amb peces de Picasso, Dalí o Miró; o el Palau March, on s’exposen 20 pintures de Dalí i obres de Henry Moore o Barbara Hepworth. També Es Baluard, una galeria contemporània integrada a les muralles medievals de la ciutat.

Seguim amb els mercats però ara els d’aliments perquè no us podeu perdre una visita al Mercat de l’Olivar, amb 60 anys d’història. A l’entorn trobareu una bona oferta de locals de tapes, peix i mariscs, embotits o verdures. Abans o després, segons els gustos, preneu-vos una orxata d’ametlla a Ca’n Miquel.

Després de dinar, deixeu les sabates i cap a la platja. El tram de sorra més proper és Ca’n Pere Antoni. És un espai petit però hi trobareu bars i restaurants interessants, i una vista impressionant de la Catedral. Si us agraden els esports aquàtics, aprofiteu l’ocasió, i si no sempre podeu fer un passeig.

S’acosta el final del viatge. Per fer un bon comiat trieu el Mercat Gastronòmic San Juan, el primer mercat d’aliments gourmet de Palma. Un paradís foodie a l’antic escorxador amb prop de 20 parades per degustar tastets especials.

LA TORRE DE BARCELONA
Amb la col·laboració de Travelzoo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s