Prohibit obrir botigues de souvenirs

No es podran obrir nous comerços a Sagrada Família, Sant Antoni i a les zones del voltant del Camp Nou, el Park Güell i de la Casa Vicens.

L’Ajuntament continua preocupat per la concentració de comerços de records o souvenirs en determinades àrees turístiques de Barcelona. Per això ha decidit ampliar el Pla especial d’ordenació d’aquests espais i aplicar-lo també a Sant Antoni, l’entorn del Camp Nou, el Park Güell i la Casa Vicens. Fins ara el pla protegia bàsicament Ciutat Vella i Sagrada Família.

Pla d’ordenació
Aquest pla, aprovat l’any 2008, tenia com objectiu limitar, en determinats entorns urbans de la ciutat que començaven a patir la massificació turística, la presència de noves botigues de souvenirs i records turístics pel seu impacte negatiu en el paisatge urbà i en els entorns urbans d’especial interès cultural. Les activitats incloses en aquesta regulació van anar des de la venda de records típics d’artesania, passant per les samarretes i gorres, fins a articles per a la llar i parament o productes típics de bijuteria i marroquineria.

El Govern municipal considera que l’augment progressiu del turisme a la ciutat i la desaparició de l’estacionalitat fa necessari abordar una nova modificació del pla per tal de millorar la coexistència de l’activitat turística amb l’activitat diària dels ciutadans que viuen i treballen en àrees amb un gran nombre de visitants. L’objectiu també és protegir el teixit comercial dels barris, evitant que l’obertura d’aquest tipus d’establiments acabi desplaçant el comerç tradicional, amb els inconvenients que aquest fet també genera per la qualitat de vida dels ciutadans.

Limitacions als barris
La modificació del pla inclou, com a element principal, l’ampliació dels perímetres d’especial protecció de la ciutat en els quals es limita l’obertura d’aquests tipus d’establiment. Aquesta engloba: els entorns de la Sagrada Família i Sant Antoni, a l’Eixample; l’entorn del Camp Nou, a les Corts; els entorns del Park Güell, a Gràcia i Horta-Guinardó; i els entorns de la Casa Vicens, a Gràcia. A banda, també s’aprofita el canvi de normativa per a ajustar els perímetres, entorns i àmbits vigents; millorar els entorns de protecció dels edificis catalogats com a Béns Culturals d’Interès Nacional (Nivell A) i clarificar la normativa vigent.

La modificació s’ha aprovat acompanyada d’una suspensió de les llicències d’establiments de souvenirs en els àmbits de l’ampliació durant la tramitació del pla, que ara inicia un període d’exposició pública d’un mes abans de la seva aprovació definitiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s