Només el 3% de les dones ingereix prou àcid fòlic

L’àcid fòlic és vital per a la renovació i creixement de les cèl·lules i es troba, principalment, a les verdures.

Els nivells d’àcid fòlic dels espanyols són més baixos del que haurien de ser i una de les raons és que la ingesta de la seva principal font, les verdures, és inadequada en la dieta, segons un estudi en què participa la Universidad Complutense de Madrid. Els resultats, publicats a PloS One, revelen que només el 3% de les dones ingereixen la quantitat adequada d’àcid fòlic. Els homes tampoc no poden vantar-se gaire, tot i que dupliquen la xifra: 6,6%.

La importància d’abordar aquest tema i actuar per millorar aquests nivells radica en què aquesta vitamina “intervé en processos de metilació i de creixement cel·lular, vital per a les cèl·lules que han de renovar-se constantment com sanguinis i molt vital per a etapes de creixement, especialment la fetal”, explica Rosa M. Ortega, investigadora del departament de Nutrició i Bromatologia de la Universidad Complutense i una de les autores del treball.

Els resultats de l’estudi dels folats en la nutrició espanyola s’acompanyen dels de l’altra vitamina relacionada metabòlicament amb ells, la B12, els nivells d’ingesta sí que són els adequats, degut a que les seves fonts, d’origen animal, especialment la carn, es consumeixen en quantitat elevada.

Ortega destaca que “una aportació adequada d’àcid fòlic és important en l’etapa fèrtil de la dona especialment si planeja un embaràs, per prevenir malformacions congènites en els possibles descendients”. La seva deficiència s’associa també amb el risc cardiovascular, la depressió i el deteriorament cognitiu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s