200.000 malalts de Parkinson reclamen suport

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurològic, degeneratiu i invalidant, que afecta a més de 200.000 persones.

L’Associació Catalana per al Parkinson ha posat en marxa la campanya “Fent-te costat” per posar en valor la importància de les associacions de pacients com a agents d’acompanyament a les persones que pateixen la malaltia i les seves famílies. Ho ha fet aprofitant la celebració del Dia Mundial del Parkinson, el 10 d’abril.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurològic, degeneratiu i invalidant, que afecta a més de 200.000 persones a Espanya, 20.000 de les quals estan a Catalunya, s’estima que només un 15% formen part d’una associació de pacients. Tot i ser la segona malaltia neurodegenerativa en prevalença, el Parkinson és molt desconegut i està estigmatitzat, això genera molts problemes per a les persones afectades i per a les seves famílies, i fa que corrin el risc d’aïllar-se socialment.

Per tot això i amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Parkinson, l’ Associació Catalana per al Parkinson ha posat en marxa la campanya amb l’objectiu de donar major visibilitat a la malaltia de Parkinson, lluitar contra el desconeixement, informar sobre els avenços que hi ha respecte la malaltia i posar en valor la tasca de l’associació.

Alguns dels símptomes de la malaltia de Parkinson són: tremolor, rigidesa, lentitud de moviments, moviments involuntaris, apatia, depressió, trastorns del son, problemes de control d’impulsos “per una millor qualitat de vida, l’afectat per la malaltia cal que tingui resposta a les necessitats que es deriven de les dificultats del dia a dia, actualment només des de les associacions de pacients obtenen aquests recursos en forma de teràpies especialitzades com la fisioteràpia, la logopèdia o la psicologia” afirma Roser Roigé, Presidenta de l’ACAP. A més, el risc d’aïllament social en els afectats és molt gran, pel desconeixement social de la malaltia.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s