Barcelona té un 30% d’estrangers

Barcelona concentra prop del 28% de la població estrangera de Catalunya. A Catalunya viuen un milió d’estrangers, un 13% de la població de tot Catalunya

L’Idescat ha fet públiques les dades sobre població a estrangera a Catalunya de 2017. En total a Catalunya viuen actualment 1.041.362 habitants que representen un 13% de la població del país. El nombre d’estrangers ha augmentat en 17.964 persones en relació amb un any enrere, xifra que representa un increment interanual de l’1,8%, després de quatre anys consecutius de disminució.

Segons l’Idescat, hi ha 17 comarques que han registrat un increment de la població estrangera. El Barcelonès és la que més estrangers ha rebut respecte a 2016, amb un increment del 5,7%, seguit del Ripollès amb un 4%, Osona i el Moianès amb un 2,4% cadascuna. Les comarques que han patit un major descens són el Pallars Jussà, el Solsonès i el Berguedà amb una davallada del 7,1%, del 5,5% i del 5,4%, respectivament.

Més estrangers a Barcelona
L’augment de la població estrangera al Barcelonès està impulsat pel municipi de Barcelona que ha acollit fins a 18.584 persones, fet que representa un increment del 7%. A hores d’ara la nostra ciutat concentra el 27,4% de la població estrangera de Catalunya, amb 284.907 persones.

A Ciutat Vella és on hi ha el percentatge més gran, un 44,7%. L’any anterior hi havia empadronades 1.625.137 persones, 14.710 més que el 2016, una xifra que representa un augment del 0,9%. El creixement de la població s’explica per l’augment del pes de la població estrangera on la nacionalitat més nombrosa és la xinesa (els anys anteriors era la paquiistanesa).

El nombre d’estrangers ha augmentat en 17.964 persones en relació amb un any enrere, un l’1,8%.

La comunitat marroquina es manté líder
Els col·lectius més nombrosos a Catalunya són, en primer lloc, la població europea que representa un terç de la població estrangera resident a Catalunya (33,2%). El segon lloc correspon a la població africana (27,3%) que és l’única que disminueix en 4.520 persones durant el 2016, i ve seguida pels originaris d’Amèrica (24,8%).

Pel que fa a les nacionalitats, la població marroquina és la primera en 26 comarques de Catalunya, mentre que la romanesa ho és en 10 comarques. La comunitat marroquina és la més nombrosa amb 207.082 persones, fet que equival a la cinquena part del total d’estrangers. Per primer any al Barcelonès, la nacionalitat més nombrosa és la xinesa, enfront de la paquistanesa que ho va ser durant els anys anteriors.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s