20 coses que has de fer perquè la parella funcioni

Per què unes parelles duren tant i d’altres s’acaben de seguida? Hi ha alguna raó que expliqui el desamor?

Quin és el secret perquè una parella duri molt de temps? O fins i tot per sempre? No hi ha cap fórmula màgica sinó una sèrie de petits detalls quotidians que s’han de cuidar molt. N’hem comptat fins a 20.

 1. Escolta l’altre.
  Atendre és un dels principals consells perquè funcioni. Escoltar l’altre et permet veure les coses des d’una altra perspectiva.
 2. Somriu
  El vestit més sexy i rejovenidor del món és el somriure.
 3. Sentir-se mútuament.
  El contacte físic és el més poderós ansiolític del món, així com l’afecte i la dolçor són grans reconstituents. Les parelles felices mantenen el contacte corporal.
 4. Fes un esforç de comprensió.
  Les parelles duradores procuren entendre el comportament de l’altre en funció dels seus canvis emocionals. El nostre comportament i el dels altres depèn del moment vital en què es troben.
 5. Respect!
  El respecte és la base de tota comunicació o vincle social. Sentir-se respectat per la parella és vital per a la tranquil·litat, la confiança o el sexe.
 6. Doneu-vos suport mutu.
  Una bona parella ha d’ajudar-nos en tot el possible, i acompanyar-nos si tenim problemes o dificultats. La parella és un refugi.
 7. Genereu seguretat.
  Ai, la confiança … Com costa de guanyar i tant fàcil com es perd… Perquè una parella duri i sigui feliç necessitareu estabilitat i confiança.
 8. Sigueu generosos.
  No parlem de regals sinó de mantenir una actitud despresa cap a l’altre i les seves circumstàncies. No hi ha lloc per a la mesquinesa.
 9. Negocieu. 
  En l’art de l’amor cedir és tan important com tenir cura de l’assertivitat. El vincle ha d’afavorir tots dos. Eviteu aquelles situacions en què un queda satisfet bàsicament perquè l’altre renuncia als seus drets.
 10. Reconeix els errors.
  Conèixer el company/a és una de les claus per comprendre la relació i empatitzar amb ella. Ser autocrítica i saber disculpar-se quan toca és imprescindible.
 11. Perdoneu…
  Tots som imperfectes. Compartir la vida i l’espai fa necessari treballar la paciència i el perdó, si voleu gaudir d’una relació ferma.
 12. I oblideu, també.
  No n’hi ha prou de perdonar, també cal oblidar. Intenteu no donar-li massa importància a les coses. I confieu en l’humor per salvar aquestes situacions…
 13. Mantingueu la independència.
  La falta d’independència és una de les raons per les quals es trenquen moltes parelles. Cadascú ha de tenir el seu espai, el seu oci i les seves relacions. Això reforçarà la parella i el plaer d’estar junts.
 14. Autorealitzar-se és el camí.
  Si una persona aconsegueix per si mateixa els seus objectius esdevé feliç i plena, ja no dependrà de ningú i la seva relació de parella serà molt més sana.
 15. Compartiu
  Passar temps en parella sempre és necessari. Un dia serà una festa d’aniversari i un altre un simple passeig després de la família. Feu coses junts.
 16. Divertiu-vos.
  No dediqueu tot el temps en parella a la feina i les obligacions. Mantingueu la rutina al seu lloc i trobeu moments per divertir-vos en parella.
 17. Sigueu actius sexualment.
  Sí, sí, no és el mateix portar 6 dies que 6 anys junts. I també som conscients que el sexe requereix un esforç físic i fins intel·lectual, i que un a vegades va curt d’energia… Però el sexe, com totes les coses bones, exigeix una certa disciplina.
 18. Admireu-vos.
  Perquè una parella sigui feliç has de pensar que la teva parella és ideal, la millor del món. I, per descomptat, tu has de sentir aquesta mateixa admiració per part de la teva parella.
 19. Personalitat
  Sense respecte no hi ha parella feliç. Respecta l’essència de la teva parella, la seva forma de ser, la seva personalitat. No provis de canviar-la, perquè així és com et va enamorar. I viceversa. El respecte sempre ha de ser bidireccional.
 20. Viatgeu.
  Les parelles han de viatjar juntes. És un goig descobrir junts nous llocs, emocionar-se amb noves experiències i crear records que vagin sumant.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s