Roba els cors, i també els diners

Els Mossos detenen un home que havia estafat disset dones fent servir l’amor com a esquer.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona Albert Cavallé, l’home de 36 anys acusat d’estafar i robar a almenys disset dones a les quals va seduir per quedar-se amb els seus diners i joies. El modus operandi consistia a iniciar una relació amb dones de mitjana edat i, després de guanyar la seva confiança seduint-les, amb algun pretext els demanava diners, els sostreia objectes de valor o fins i tot es feia amb les seves targetes de crèdit o números de compte. L’home ha quedat en llibertat amb càrrecs per ordre judicial, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Un estafador de l’amor
Podríem dir que Albert és un autèntic estafador de l’amor. Però no és l’únic. Internet és ple de persones que fingeixen ser qui no són i treuen partit de les seves habilitats. Però Cavallé, a més, prenia els diners a les seves víctimes.

El modus operandi de Cavallé consistia a amagar-se darrere d’una careta de persona feble, tendra, sensible i es crea una relació idíl·lica. L’estafador amb el seu perfil vulnerable, li exposa a la víctima dificultats econòmiques que té i li fa creure que només el pot ajudar ella, de tal manera que la mateixa víctima augmenta la sensació que ha anat adquirint de persona imprescindible i prioritària en la seva vida .

Generalment, l’estafador s’allotjava en hotels, però normalment no es feia càrrec de la factura per algun motiu específic. O sigui que les dones no són les úniques estafades.

Una persona indefensa?
Sovint l’Albert es presentava com una persona indefensa. Creava mentides com que l’havien atracat i que els atracadors li havien propinat tants cops que l’havien portat a un hospital. Ara li calia una gran quantitat de diners en efectiu per pagar les factures mèdiques, uns diners que, casualment, no podia disposar immediatament. Amb aquest context la dona fàcilment empatitzava amb l’etafador i l’ajudava.

En general aquest tipus d’estafador juga amb l’emoció de la víctima, a qui li repeteix incessantment les ganes que té d’abraçar-la, besar-la i que estiguin junts per sempre. Aquest desig genera en la víctima ànsia per començar la vida en comú, de manera que accedeix a tot.

Aquestes situacions es van allargant en el temps depenent de la víctima i la seva bona voluntat per complaure la persona estafadora. El moment del descobriment, arriba a ser l’esfondrament emocional de la víctima, que es culpa per no haver percebut l’engany.

La realitat és que la persona estafadora, crea un ambient tal idíl·lic que és gairebé imperceptible ja sabem que, al cap i a la fi, l’amor és cec…

L’estafador amb el seu perfil de persona vulnerable, li exposa a la víctima dificultats econòmiques que té i li fa creure que només el pot ajudar ella.

8 consells per evitar estafadors de l’amor

Moltes d’aquestes estafes neixen d’una trobada a Internet entre dues persones que mai no s’acaben de conèixer prou. Aquí van set consells per evitar estafes sentimentals.

  1. Internet, el punt de trobada.

La forma que té de contactar amb les seves víctimes és a través de la xarxa. Està inscrit en diverses pàgines de cerca de parella i té nombroses comptes actives en diferents xarxes socials. 

  1. Una persona de confiança.

Es guanya la confiança de les seves víctimes, les enamora amb el seu paper de l’home perfecte per a cadascuna d’elles.

  1. Per què pregunta això?

Què importa quants diners guanyis o quin sigui el valor de casa teva? És evident que l’estafador no comença per aquí però sí que desvia la conversa cap a aquests temes de forma natural.

  1. Prudència.

Tots som sensibles a determinades mostres d’afecte però si ell comença a desitjar-te, estimar-te o necessitar-te, hauríeu d’anar alerta. Als estafadors els interessa anar ràpid, abans que puguis enxampar-los.

  1. No revelis informació personal.

El millor és mantenir-se en un àmbit superficial i agradable fins que no coneguis realment a aquesta persona. No hi ha cap necessitat de compartir informació íntima a les primeres de canvi.

  1. Si demana diners, oblida-te’n.

No convé ni tan sols preguntar-li per a què són, perquè et podria convèncer. En tot cas li pots dir que no, i a veure com reacciona.

  1. Són poliestafadors.

Els estafadors professionals mai no juguen amb una sola persona. Les víctimes no s’adonen perquè menteix i diu que s’ha d’anar uns dies de viatge per qüestions laborals, però el seu treball no és altre que anar a la casa d’una altra de les seves víctimes.

  1. Alerta amb les aparences.

Els estafadors no són ximples. No es presenten com a pringats necessitats d’amor, sinó com a triomfadors que pateixen alguna dificultat concreta. Van ben vestits, tenen feines interessants, i molt ben pagades, però sempre necessiten efectiu perquè algú els ha bloquejat el compte, per exemple. Qui es negaria a ajudar a un atractiu home de negocis necessitat d’amor?

RAQUEL FONTANET

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s