L’especulació amenaça 3.500 veïns de Sant Antoni

‘Fem Sant Antoni’ alerta que 3.500 famílies a qui els venç el lloguer d’aquí al 2020 s’exposen a haver de deixar el barri.

La plataforma Fem Sant Antoni ha alertat que el contracte de lloguer de 3.500 famílies d’aquest barri de l’Eixample acaba en els propers mesos, cosa que podria fer-los fora del barri si es manté el ritme desorbitat de creixement del preus de vivenda i lloguer.

Aquests 3.500 lloguers acabaran d’aquí al 2020, i la plataforma s’ha marcat com un objectiu que els inquilins coneguin els seus drets. Informaran mitjançant una campanya de bustiada la tarda d’aquest dimecres, amb la qual pretenen donar-se a conèixer entre els veïns.

Pujades astronòmiques de la renda
La plataforma insisteix que aquestes famílies es podran veure afectades pels anomenats desallotjaments invisibles, que consisteixen en pujar els lloguers fins que els llogaters tradicionals es veuen obligats a marxar. Així el propietari pot oferir el lloguer a un altre perfil d’inquilí, que potser tampoc pagarà el preu astronòmic però que serà prou més flexible.

Fem Sant Antoni és conscient de la situació que pateix el barri, i sap que s’agreujarà en uns mesos amb la inauguració del nou mercat, un edifici que es convertirà en el gran monument del barri. Fins i tot es parla d’ubicar-hi una parada del bus turístic.

Així Sant Antoni serà llavors un dels barris més visitats de Barcelona com ja són El Born, El Gòtic o Gràcia.

El problema és que el creixement del barri inflarà automàticament els preus dels seus lloguers i impulsarà als propietaris a convertir les seves cases en propietats turístiques, cosa que afecta directament els inquilins.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s