Laura Rosel, FAQ’S

“FAQs és el programa que jo tenia ganes de fer”

Bregada professionalment a Ràdio Sabadell i amb una trajectòria d’onze anys a RAC1, la popularitat d’una forma més massiva li ha arribat a Laura Rosel el mes de setembre fent parella amb Jordi Armenteras amb la difícil missió de substituir Josep Cuní al ‘8 al dia’ de 8tv i, a principis de gener de 2018, de prendre el relleu a Ricard Ustrell al Preguntes freqüesnts o ‘FAQs’, el programa d’actualitat política dels dissabtes al vespre a TV3 que amb pocs mesos s’ha convertit en una de les referències principals de la graella de la cadena autonòmica.

FAQ’s és programa sobre política però en clau d’entreteniment. Com es fa això?  
Una de les claus de l’èxit, si més no, ha estat aquesta coincidència. Un moment molt bèstia, molt intens, que no havíem viscut mai, per tant un moment inèdit a la història de Catalunya amb un format també inèdit en la història de la televisió. La gent té set d’actualitat, de política, d’anàlisi… Però d’anàlisi tranquil·la, que és la que ofereix el FAQs. Amb tots els protagonistes però sense crits; almenys això és el que intentem.

Això deu fer pujar l’adrenalina en el bon sentit però també deu fer pujar la tensió, no?
La pressió és molt gran. La primera, la que ens posem nosaltres mateixos per aconseguir tenir els protagonistes dels temes que han estat actualitat aquella setmana. Una altra pressió és la del moment: estan passant moltes coses que s’han de saber explicar des de la forma més objectiva. I l’altra pressió és la de l’entorn: FAQs està en el punt de mira, però també ho està Catalunya, la política, tot el que està passant ara mateix… Tot és d’una màxima sensibilitat. I a la mínima que fas una cosa molesta a uns o uns altres.

“Al Preguntes Freqüents de TV3 no volem que es xiuli a ningú però són moltes hores de directe i si a algú li surt aplaudir una intervenció concreta no li diré que no”

S’han criticat els aplaudiments del programa, que sovint cauen d’una sola banda. Us heu plantejat alguna solució?
Ens ho plantegem tot. Nosaltres el dimarts, quan comencem a preparar el següent programa, ens ho plantegem tot. El tema posar-nos samarretes ens el plantegem també: si s’ha entès, si ha estat prou clar, si ha arribat el missatge que volíem donar… I amb el tema del públic, també. El primer que he de dir és que a TV3 ve qui vol venir, nosaltres no anem a buscar un determinat públic. També és veritat que abans de començar, jo surto, els saludo, explico què tindrem aquella nit i els demano que aplaudeixin a tothom quan entra i quan surt del plató. I que s’estalviïn els xiulets i els aplaudiments durant les intervencions, perquè volem que tothom que vingui s’hi senti a gust. No volem que es xiuli a ningú. Ara, al final són moltes hores de directe i si a alguns senyors els surt aplaudir una intervenció concreta no els diré que no.

A nivell personal el teu repte era substituir el primer presentador del programa, el Ricard Ustrell. T’ha costat molt?
Per mi va ser una gran sorpresa i una gran il·lusió presentar el FAQs. Jo me’l mirava gairebé cada setmana i era el programa que hagués volgut fer: pels convidats, pel to, pel format, pel poder moure’s pel plató d’aquella manera… Amb en Ricard ens coneixem perquè vam coincidir molts anys a Ràdio Sabadell, ens tenim admiració mútua. Ara, de seguida vaig voler deixar clar que amb mi seria una cosa diferent; jo no sóc en Ricard Ustrell. El repte era, això sí, mantenir l’èxit. FAQs ha aconseguit tenir èxit pel moment però també perquè el format és innovador: mai s’havia fet un programa així un dissabte al vespre a TV3. El repte era continuar enganxant la gent parlant d’actualitat política. Superat el primer programa ja vaig veure que podia imprimir-hi la meva pròpia personalitat… i per tant vaig pensar: Endavant.

Vas de repte en repte, perquè a 8tv a tu i al Jordi Armenteras us va tocar substituir a Josep Cuní…
laura_rosel
Ha, ha, ha… Doncs no, no he buscat cap dels dos reptes. 8 al dia’ me’l van oferir dins del Grup Godó i va ser un gran honor que optessin per mi i per en Jordi per posar-lo en marxa. Per a mi va ser un repte molt gran perquè després d’onze anys a Rac1 plantejar-te fer televisió vol dir moltes coses: d’entrada aprendre un nou llenguatge. T’has de reinventar de nou, posar-te a prova; et trobes en situacions del tot desconegudes. Com reaccionar davant d’una càmera? On miro? La matèria prima és la mateixa, la informació, però la forma de posar-la sobre la taula és diferent. I va ser molt divertit.  I mira, al cap de 3-4 mesos t’arriba l’oportunitat del FAQs, que és com el gran trampolí… I m’hi vaig tirar de cap.

CLACK / AMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s