Barcelona tindrà un AVE low cost

El servei, previst pel 2019, es dirà EVA i els bitllets seran entre un 20 i un 25% més econòmics.

Renfe ha creat EVA, una nova marca d’AVE que oferirà bitllets fins a un 25% més econòmics que en el servei convencional. El primer trajecte que es posarà en marxa és el Madrid-Barcelona però amb parada final a l’estació intermodal del Prat en lloc de Sants. El nou servei entrarà en funcionament a partir de febrer de 2019 i comptarà inicialment amb cinc freqüències diàries per sentit i tindrà parada únicament al Camp de Tarragona.

L’estació del Prat té parada de Rodalies (que connecta en 12 minuts amb l’estació de Sants), de la línia 9 de metro i diverses línies d’autobús interurbà. Segons els càlculs de Renfe, un 25% de la població de l’àrea metropolitana arriba abans a l’estació de la ciutat del Baix Llobregat mentre que un 30% ho fa a la de Sants.

Un tren per atreure nous segments
EVA s’ha concebut com un tren intel·ligent, una mica més jove i modern per atraure nous segments de població, especialment als joves i les persones que viatgen en grups petits. Entre les novetats, els bitllets es podran comprar únicament per Internet, els seients permetran asseure fins a sis persones juntes si viatgen en grup, hi haurà vagons específics per als que busquen un entorn de treball, es podran acordar transports compartits entre els viatgers mitjançant una aplicació i grups de Whatsapp

En les pròxims mesos començaran les obres. L’estació d’alta velocitat a El Prat ja existeix al municipi, annexa a la de Rodalies, encara que mai ha arribat a funcionar. Les vies estan preparades cal adequar les andanes i adaptar-les a una estació d’origen i final de trajecte. Foment preveu una inversió de dos milions d’euros en l’adequació de la instal·lació.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s