Com més despullat més atractiu

Un estudi alemany reivindica que ens sentim atrets per les persones a qui podem despullar emocionalment.

Tendim a pensar que l’atracció física és el fonament de l’amor a primera vista però Silke Anders i els seus investigadors de la Universitat de Lübeck han descobert que l’atracció va molt més enllà de l’atractiu físicament.

Fins ara les investigacions neurocientífiques sobre les connexions interpersonals suggerien que el cervell escaneja les persones tot cercant el seu potencial d’aparellament. Però ara sabem que no és ben bé així. Per als autors de l’estudi el grau d’atracció augmenta quan som capaços d’entendre correctament els comportaments emocionals de l’altre. O sigui que no es tracta de despullar físicament l’altre, amb la mirada, sinó de fer-ho emocionalment parlant. Si som capaços d’entendre els seus gestos i els seus matisos, aquella persona ens agrada i ens sentim atrets per ella.

Endevinar les emocions
Per aconseguir aquesta conclusió els investigadors van observar el comportament i l’activitat cerebral de 92 persones mentre determinaven els sentiments que revelaven les cares que veien. Quan ho endevinaven i, més encara, quan estaven segurs d’haver-ho encertat, els investigadors detectaven una major satisfacció i un augment de la confiança i atracció pel remitent.

D’aquesta manera l’harmoniositat de les faccions, per exemple, no seria tan decisiva en l’amor a primera vista com l’habilitat per encertar què li passa pel cap a l’altre.

Mitja taronja emocional
Cada persona transmet els sentiments de diferents maneres, això explicaria per què podem despullar emocionalment algunes persones mentre altres són un autèntic misteri. Quan trobem algú amb qui mantenim una mena de sintonia emocional, i ens entenem mútuament, sorgeix l’amor a primera vista.

Si no ho creieu feu una prova ara mateix, alceu la vista i proveu de despullar emocionalment a qui tingueu més a prop.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s