La Filmoteca recupera els premis Gaudí i Goya

Durant tot el mes es poden tornar a veure les pel·lícules premiades aquest any en les dues cerimònies, amb presència important de ‘La llibreria’ i ‘Estiu 1993’

Fa poques setmanes es va decidir de donar els premis Goya i Gaudí, que atorguen les acadèmies del cinema espanyol i català, i moltes pel·lícules van resultar premiades, justament, en diferents categories. Algunes d’aquestes pel·lícules ja havien estat un èxit a la taquilla, com La llamada, o havien encetat una carrera imparable de reconeixement dels crítics, com Estiu 1993. Totes tenen una qualitat objectiva que les va fer merèixer premis en categories com la de millor guió, millors interpretacions o fins i tot ser aclamades com la millor pel·lícula de l’any.

Els títols que resulten premiats en aquestes cerimònies normalment tenen després un recorregut més llarg, amb reposicions a les sales, edició del DVD i més tard projeccions a la televisió, però com es gaudiran més sempre és en pantalla gran, i per això la Filmoteca de Catalunya dedica tot el mes de març a recuperar aquestes pel·lícules i donar-los una segona vida en un entorn, un cop més, acadèmic i no estrictament comercial. La primera projecció serà el 2 de març, amb Tierra firme de Carlos Marqués-Marcet, i l’última el dia 30 de març.

Durant tot aquest mes podeu recuperar ficcions i documentals com La llum d’Elna, de Sílvia Quier, La llibreria, d’Isabel Coixet, o La llamada, de Javier Ambrossi i Javier Calvo. També es projectaran pel·lícules guanyadores en la categoria de millor pel·lícula estrangera, com Dunkerque (de Christopher Nolan) i The Square (de Robert Östlund), o cintes d’animació com Tadeu Jones 2. El secret del rei Mides. No hi faltaran tampoc ni Estiu 1993 (Carla Simón) ni Verónica (Paco Plaza).

Trobareu una llista completa al web de la Filmoteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s