Nicotina a l’habitació dels nens

L’Agència de Salut Pública de Barcelona detecta nicotina en habitacions infantils, originada pel fum ambiental de tabac.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat un centenar de llars barcelonines on viuen menors de 13 anys i han verificat la presència de nicotina al menjador i al dormitori infantil d’aquelles cases on encara es fuma, malgrat que el consum s’hagi fet en altres dependències de la casa.

Segons M. José López, epidemiòloga de l’ASPB, “N’hi ha prou de fer-ho al menjador o en un radi pròxim perquè aparegui nicotina al dormitori infantil, un lloc on els infants passen moltes hores, incloent-hi quan dormen”. L’estudi ha revelat com els nivells alts de nicotina s’associen amb el nombre de cigarrets fumats al menjador, amb la permissivitat de fumar, amb detectar olor de tabac a la casa, i amb el nombre de persones fumadores que conviuen a casa.

Més permissivitat, més risc
A les llars on no viuen fumadors el mesurament de nivells de nicotina va ser inapreciable però en aquells on viuen fumadors es van obtenir concentracions mitjanes de 0,16 micrograms per metre cúbic al menjador i de 0,12 micrograms per metre cúbic als dormitoris.

A les cases en què es permet fumar l’estudi va trobar una concentració mitjana d’1,04 micrograms per metre cúbic al menjador, i de 0,48 a l’habitació de l’infant. L’estudi també recorda que fa temps que existeixen evidències científiques sobre el dany que causa el fum ambiental del tabac en nens i nenes, i confirma que els nivells de nicotina en dormitoris infantils, tot i que ningú hi hagi fumat poden ser rellevants.

Inhalar també perjudica
Diferents estudis científics avalen que inhalar partícules del tabac encara que no es fumi (fumadors passius) augmenta el risc de malalties pulmonars, entre elles el càncer. Els infants exposats al fum i les seves conseqüències són més proclius a desenvolupar majors malalties relacionades amb els pulmons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s