Cirque du Soleil a Barcelona

Cirque du Soleil porta a Barcelona el seu nou espectacle Totem, que proposa un viatge fascinant i acrobàtic als orígens de la humanitat, dirigit i escrit per l’aclamat director canadenc Robert Lepage. Es podrà veure del 23 de març fins al 20 de maig.

El símbol més característic del retorn del circ internacional i la seva nova producció Totem a Barcelona és l’aixecament de la inconfusible Gran Carpa Blanca i la ciutat sobre rodes de Cirque du Soleil. Feia 6 anys que aquest esdeveniment no es produïa a la ciutat. Enguany, a més, la Gran Carpa inaugura nou emplaçament al Districte Cultural de L’Hospitalet.

20 anys d’actuacions a Barcelona
Enguany, la companyia celebra els 20 anys de la seva primera visita a Barcelona. Va ser el 1998 quan, per primera vegada, Cirque du Soleil es va presentar a la Ciutat Comtal amb el seu espectacle Alegría. Des d’aleshores, Cirque du Soleil ha tornat tretze vegades a la ciutat, vuit amb espectacles de carpa i cinc amb produccions de pavelló: Quidam (carpa, 2000 i 2008), Saltimbanco (carpa, 2002 i pavelló, 2010), Dralion (carpa, 2005 i pavelló, 2013) Alegría (carpa, 2007 i pavelló, 2016), Delirium (pavelló, 2007), Varekai (carpa, 2010 i pavelló 2016), Corteo (carpa, 2012) i Michael Jackson, The Immortal Tour (pavelló, 2013). Totem és la novena producció de carpa que visita Barcelona i, amb aquesta, ja seran quinze les vegades que Cirque du Soleil haurà visitat la ciutat.

Amb un elenc format per 46 artistes, actors, músics i cantants, aquesta producció reuneix una àmplia selecció d’espectaculars proeses acrobàtiques, altes dosis de comèdia, girs teatrals que emocionen i impactants efectes especials. Destaca per l’ús de detalls escenogràfics espectaculars i projeccions que canvien en temps real al ritme del moviment dels artistes. Fins i tot s’han integrat a l’espectacle les fotografies fetes per Guy Laliberté durant la seva Poetic Social Mission a bord de l’Estació Espacial Internacional. Més de 4,8 milions de persones han vist Totem des de la seva estrena mundial a Montreal 2010.

Mira l’entrevista a Robert Lepage sobre la creació de l’espectacle: http://cirk.me/1a6CBhz

Els orígens del Cirque du Soleil
Trenta anys enrere, Cirque du Soleil era un somni. El somni d’una petita comunitat d’artistes de carrer que hauria fet qualsevol cosa per compartir el seu amor pels escenaris, el circ i el món. La família va créixer i ara està formada per milers de somiadors – creadors, artistes, tècnics i treballadors a l’ombra. El somni s’ha convertit en un símbol d’orgull per Quebec, una companyia internacional que ha creat 35 grans espectacles, 20 dels quals encara s’estan representant. Més de 150 milions d’espectadors de més de 400 ciutats dels sis continents han vist algun espectacle de Cirque du Soleil des de la seva fundació, el 1984. La companyia, que va celebrar el seu 30è aniversari el 2014, actualment dóna feina a més de 4.000 treballadors.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s