Henkell s’emporta Freixanet a Alemanya

Després de dos anys de negociacions el grup alemany Henkell ha aconseguit comprar la majoria d’accions de Freixanet, concretament el 50,7%. La productora de Cava pertanyia a diverses branques de la família. Per la informació publicada sabem que els Hevia Ferrer han venut totes les seves participacions i els Bonet Ferrer un 21,5%. Josep Lluís Bonet i la branca de la família Ferrer Noguer s’han negat a vendre i ara quedaran en minoria. Henkell & Co. és una empresa alemanya productora de vi espumós situada a Wiesbaden, fundada l’any 1832.

A Alemanya hi ha una gran tradició d’aquest tipus de vi, de fet els alemanys són els líders en consum de vi espumós: 2, 9 milions d’hectolitres a l’any (unes 4,7 ampolles per persona). Els russos es troben al segon lloc del rànquing amb 2,4 Mhl i els EUA 1,9. I els francesos? Doncs són a la quarta posició. Tot i que, si combinem les dades de consum amb la renda per càpita del país, els nostres veïns quedarien en segona posició rere Alemanya.

Malgrat ser un dels grans mercats mundials Alemanya produeix només el 15% de vi espumós del món. França és líder en producció amb 20%, Itàlia és segona amb un 18% i Espanya i Rússia comparteixen la quarta posició, amb un 10% cadascuna.

Evidentment l’operació servirà, o hauria de servir, per conquerir el mercat alemany. Més encara si tenim en compte la diferència de qualitat entre els vins espumosos. El vi espumós alemany acostuma a ser vi tranquil gasificat, una tècnica ràpida totalment diferent al procés de producció tradicional del vi espumós que segueixen religiosament a Champagne i a la D.O. Cava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s