Xats de pares: 8 consells

La finalitat dels grups de Whatsapp de pares i mares és que disposin d’un canal de comunicació ràpid per estar informats sobre tot el que tingui a veure amb els fills.

La gran majoria de famílies amb fills d’1 a 12 anys formen part de grups de xat del col·legi o la llar d’infants, activitats extraescolars i esportives per estar informats i tractar assumptes relatius als seus fills. Però algunes famílies fan un ús inapropiat que pot derivar en diferents problemes, a banda d’incrementar la dependència del mòbil.

La finalitat dels grups és que pares i mares disposin d’un canal de comunicació ràpid per estar informats sobre tot el que tingui a veure amb els fills. I és que aquests grups de xat poden ser una eina excel·lent si es fan servir correctament. El problema no és tant de la tecnologia com del mal ús que en fan alguns.

La funció dels grups no és altra que gestionar temes rigorosament educatius. No s’han desenvolupat amb l’objectiu d’enviar informació personal al grup, generar rumors o produir un bombardeig d’imatges o missatges, que acabin saturant a gran part dels membres del grup. El problema és tal que han aparegut al mercat algunes aplicacions especialitzades, com ara qids, que corregeixen alguns dels problemes més comuns.

8 consells per formar part dels grups de xat de pares  

 1. Informació sí, safareig no
  Són eines d’ús estrictament educatiu, per això quan els pares envien un missatge han d’assegurar-se que es tracta d’informació rellevant per a tots.
 2. Ets l’agenda del teu fill?
  Les mares manegen tanta informació que a voltes impedeixen que els nens i nenes assumeixen les seves responsabilitats.
 3. No et converteixis en el pesat del grup
  Fotos virals, acudits, cadenes de missatges d’ajuda, quatre emojis de la flamenca seguits… El grup de pares hauria de ser per a informació relativa als nens.
 4.  Això no és la plaça de la vila
  Cal que mantingueu les converses privades fora del grup públic.
 5.  A mi no m’agrada criticar però…
  No escrigueu res al grup que no diríeu en persona. Alguns missatges poden ser malinterpretats. Tingueu en compte que a la comunicació escrita no ve acompanyada del reforç no verbal, que sovint endolceix algunes paraules.
 6. Descansa una mica
  El benestar consisteix en no rebre ni enviar notificacions en meitat de la nit o en cap de setmana.
 7.  Simplifica
  Escriu el que vulguis compartir en un sol missatge i assegura’t que tota la informacióés correcta, i està ben expressada, abans d’enviar-ho.
 8. La privacitat és sagrada
  En les fotos i vídeos publicats només hauria d’aparèixer la de l’usuari o els seus. Si és una foto o un vídeo de grup cal assegurar-se que cadascun dels pares i mares han donat consentiment per compartir-los.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s