Els vins catalans, líders a Catalunya

La DO Catalunya augmenta en volum mentre que la DO Penedès continua la tendència a la disminució, especialment en hostaleria, tot i que la disminució és menor en valor.

Finalment s’ha aconseguit una de les grans fites del sector del vi a Catalunya: que els clients de bars i restaurants demanin vins de proximitat, és a dir, catalans. És una vella aspiració que sembla superada segons els resultats de l’informe Nielsen encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Les dades mostren que la situació política no ha afectat el sector, ans al contrari.

A Catalunya, es reforça la tendència a guanyar quota de mercat de les Denominacions d’Origen catalanes en detriment de les grans competidores. Aquest creixement és més important en valor (8,04%) que en volum (2,03%).

En relació amb el període analitzat de l’any 2016 la quota de mercat s’ha incrementat en 2,52 punts percentuals, passant del 33,19% al 35,71% i l’increment del volum de vendes ha estat de l’11,87%, passant de 16.207 a 18.131 milers de litres.

DO Catalunya i DO Penedès
L’informe també constata que, de les tres Denominacions d’Origen amb més consum a Catalunya, dues són catalanes i que totes les Denominacions d’Origen catalanes pugen a Catalunya, excepte la DO Empordà i la del Penedès.

Les dues grans Denominacions d’Origen, pel que fa a la quantitat, influeixen molt en l’evolució del consum. La DO Catalunya augmenta en volum mentre que la DO Penedès continua la tendència a la disminució, especialment en hostaleria, tot i que la disminució és menor en valor.

D’altra banda, les xifres indiquen que el mercat de vi amb DO a Catalunya augmenta el 3,96% en volum i el 7,68% en valor.

Líders a l’hostaleria
Aquestes dades confirmen que el creixement del consum de DO catalanes al canal hostaleria ha estat superior al canal alimentació, amb un augment d’un 4,56%  i 3,59%, respectivament.

En el canal hostaleria, s’ha passat a ocupar el primer lloc al mercat de Catalunya l’any 2017, amb una quota del 37,40%. En relació al canal alimentació, es repeteix el lideratge aconseguit l’any 2016 amb una quota del 33,22% i per tercer any consecutiu es manté a la primera posició.

Més bebedors de vi
El consum de vi amb Denominació d’Origen a l’Estat espanyol presenta una certa recuperació, sobretot en hostaleria. El consum de vi amb Denominació d’Origen creix més que el vi sense aquesta distinció. Es constata una disminució pel que fa el consum de vi d’importació.

El consum de vi tranquil a Catalunya creix més que en el conjunt de l’Estat, mentre que a Catalunya augmenta un 2,03% en volum i un 8,04% en valor, al conjunt de l’Estat augmenta un 1,81% en volum i un 7,50% en valor.

Les DO catalanes a Espanya
El consum de les DO catalanes a la resta de l’Estat espanyol presenta una lleugera disminució a la major part de Denominacions d’Origen.

En el mercat espanyol, la DO Catalunya augmenta més en alimentació que en hostaleria.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s