Els veïns denuncien que el Barça vol fer un pelotazo

Diferents associacions de veïns veuen innecessària la creació al·legal de 33.000 metres quadrats d’oficines i places hoteleres en el nou Espai Barça.

El Barça i l’Ajuntament de Barcelona hauran de seduir més els veïns de les Corts perquè es facin seu el projecte del nou Camp Nou. Els veïns de l’entorn del Camp Nou han presentat al·legacions a la modificació del pla general que ha de permetre la construcció de l’Espai Barça, unes obres que giraran al voltant del nou estadi blaugrana que es vol edificar entre l’estiu del 2019 i el 2022 i que suposarà 630 milions d’inversió.

El moviment veïnal, tant del barri com de la ciutat, ha presentat una “esmena a la totalitat”, ja que denuncia que amb la proposta actual “no es compleix la legalitat urbanística” i no hi ha “cap guany” per a Barcelona.

La duresa dels veïns va agafar per sorpresa el club i també el consistori. Sorpresa, i cert malestar, per haver presentat les al·legacions a última hora, cosa que trenca amb la dinàmica de cooperació que s’havia establert en el gairebé any i mig que fa que es treballa conjuntament en aquest projecte.

Els veïns i les mateixes associacions que han presentat les al·legacions havien participat de les reunions i, segons el Barça i l’Ajuntament, algunes propostes que s’havien fet es van incorporar al projecte. Tot i això, els dos actors han obert la porta a reprendre el diàleg, i es faran noves trobades amb els veïns per donar resposta a les seves reivindicacions.

Els veïns denuncien
Les associacions de veïns del voltant del Camp Nou, denuncien que el canvi en el PGM (Pla General Metropolità) que permet al Futbol Club Barcelona transformar 33.000 metres quadrats d’equipament esportiu en equipament per a oficines i un hotel, protegeix únicament els interessos del club. La modificació obligaria el Barça a oferir els mateixos metres quadrats en espai verd, però, segons els veïns, el club està oferint com a contrapartida espai verd que ja existeix i que a més pertany a l’Ajuntament.

Després de moltes reunions entre l’Ajuntament de Barcelona, el Futbol Club Barcelona i els veïns, avui, aquests han presentat diferents al·legacions al pla final per engegar el nou Espai Barça. Els veïns es queixen que s’està afavorint els interessos econòmics del club per sobre dels interessos dels veïns. Un dels punts clau del desacord és la modificació que s’hauria de fer del Pla General Metropolità per autoritzar o transformar l’espai que ha d’encabir els 33.000 metres quadrats d’oficines i hotels.

Grans problemes de mobilitat
Segons la normativa, si es transforma un espai que es preveu com a equipament esportiu ,el cas del Camp Nou, en equipament per a ús terciari ,les noves oficines projectades, s’han de crear, aleshores, els mateixos metres quadrats en zona verda. Segons els veïns, el Barça està computant espai verd ja existent, per tant de titularitat pública, per mirar de compensar la modificació del PGM. Els veïns també denuncien els canvis del carrer de Joan XXIII i d’Arístides Maillol. Diuen que es modifiquen aquestes vies per poder encabir l’estadi i que tot plegat generarà grans problemes de mobilitat, especialment els dies de partit.

Des de l’Ajuntament, en canvi, asseguren que la ciutat hi surt guanyant amb aquesta modificació del Pla General als entorns del Camp Nou. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, diu que és un projecte amb el qual s’aconsegueix més espai públic, equipaments i millores als carrers del voltant. També ha recordat que el consistori estudiarà les al·legacions.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s