El Tramvia Blau tanca, de moment

La campanya Salvem el Tramvia Blau pretén reivindicar aquest símbol i forçar l’Ajuntament a concretar una data de tornada després de les millores.

Vam començar l’any amb empenta, amb una campanya, encara vigent, per Salvar el Tramvia Blau. La raó és que Transports Metropolitans de Barcelona anunciava el suspens del servei des de primers de febrer per sotmetre la instal·lació a una modernització obligada. Inicialment ni TMB ni l’Ajuntament van voler donar més dades cosa que va fer saltar l’alarma sobre la possibilitat que al darrera hi hagués la intenció de prescindir d’un servei molt estimat a Sant Gervasi i a Barcelona, però molt poc utilitzat pels residents. Val a dir que la funció actual del Tramvia Blau és simbòlica/turística perquè la connexió entre la plaça Kennedy i la plaça del Doctor Andreu està assegurada amb la línia regular d’autobusos 196.

11 milions d’euros
Pocs dies després TMB va accedir a publicar el cost i algunes característiques de la remodelació. Remodelar el Tramvia Blau, un transport de prop de 117 anys d’antiguitat, per deixar-lo en condicions de circular amb seguretat molts anys més tindrà un cost aproximat d’11 milions d’euros, segons les previsions de TMB.

Aquesta quantitat cobriria el cost de la nova plataforma ferroviària, el canvi de totes les vies i la catenària, la renovació d’un dels tramvies (per dotar-lo de les eines de conducció que ja tenen els tres renovats anteriorment), la reparació dels tramvies que habitualment fan el servei amb passatgers, la tramitació de la llicència d’activitat i altres actuacions complementàries.

La remodelació integral del Tramvia Blau, amb aquest pressupost estimat, ha estat aprovada per l’Autoritat del Transport Metropolità, amb el compromís d’incloure’n el finançament en el Contracte Programa per al període 2018-2021. Es tracta d’una actuació global que no te precedents des que aquest transport és de titularitat pública.

En qualsevol cas TMB no ha volgut concretar els terminis de la remodelació ni avançar una data de tornada. El problema és que a la vista del cost, de la situació econòmica i de les necessitats de la ciutat el Tramvia Blau corre un risc seriós de no tornar a circular. Fora bo que no aprofitéssim l’avinentesa per fer una nova campanya en contra de l’alcaldessa. El debat que hem de fer és sobre el cost i el valor dels nostres símbols. Pagaríeu una derrama per salvar el Tramvia Blau?

Línia 196
Mentre duri l’afectació, els usuaris podran utilitzar com a alternativa la línia 196 de bus (Pl. Kennedy – Bellesguard) que realitza part del trajecte per l’avinguda Tibidabo i que circula tots els dies de 7.30 a 22 hores, amb freqüències de 13 minuts la major part del dia.

Si bé els tramvies no podran circular pel seu itinerari clàssic, sí que participaran en activitats de difusió cultural i del patrimoni històric, a través del programa TMB Educa, que ampliarà les seves activitats al voltant dels tallers i cotxeres situats a la plaça de la Central.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s