Barcelona, 1 de les 10 millors ciutats del món

No ho diem nosaltres sinó que és una conclusió del rànquing internacional The World’s Best Cities 2018, que valora les ciutats del món en funció de moltes variables. Barcelona ocupa la vuitena posició de la llista, per davant de San Francisco i Chicago. La llista l’encapçala la considerada millor ciutat: Londres, seguida de New York, París, Moscou i Tòquio. Singapur i Dubai encara estan per davant de Barcelona en el Top 10.

L’estudi defineix Barcelona com una “ciutat europea gairebé ideal” i destaca que ocupa el segon lloc al món, just darrere de Tokio, en la categoria de lloc, que valora tant l’espai natural com les construccions. La nostra ciutat també destaca en productes, programació cultural i promoció.

Per elaborar aquest llistat la consultora internacional Resonance Consultancy valora les ciutats en funció de 23 factors agrupats en sis categories principals, sempre a partir de les opinions dels visitants de la ciutat, i també dels residents.

Reclam turístic
A l’informe es destaca la part més turística de la ciutat i es recomana visitar cada barri, perquè tots tenen un encant especial. Òbviament fa especial èmfasi en El Born, els restaurants del Raval, el parc Güell, les platges i la Vila de Gràcia. També l’Eixample, el barri on Gaudí va deixar més empremta del seu art. I recomana visitar la Barceloneta al matí quan els pescadors tornen al port amb les seves captures i les cafeteries obren les seves portes.

Els autors es fan ressò de la problemàtica del turisme. Aquesta qüestió afecta sens dubte a la baixa puntuació en prosperitat, respecte a d’altres ciutats però no afecta a l’interès de la ciutat per als visitants. Expliquen la reacció en contra del turisme com una protesta fins a cert punt natural contra la gentrificació i l’augment dels preus com a conseqüència de la creixent quantitat de turistes. També adverteixen sobre els apartaments turístics il·legals i recomanen als visitants informar-se bé abans de reservar amb algun operador virtual.

Els autors de l’estudi assenyalen que els plans de la ciutat per combatre “el turisme excessiu” inclouen limitar el cotxe a les zones més congestionades, implementar “zones sense segway” i regular les habitacions en els lloguers vacacionals.

La política no és problema
La situació política no sembla un problema, i no és cap excusa per deixar de visitar la ciutat. L’informe destaca el caràcter autònom de Barcelona i les reivindicacions històriques de Catalunya. Pel que fa als fets d’octubre destaca que hi va haver un intent de secessió i una violenta resposta policial que va córrer per les pantalles de tot el món. Per als analistes l’d’octubre és una bona mostra del caràcter i de la independència de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s