Bons propòsits sexuals per al 2018

Els propòsits haurien de ser autodescobrir-se, connectar amb la pròpia sensualitat, reenamorar-se i experimentar molt, tant com es pugui

Sempre he cregut que hi ha dos tipus de persones: les que escriuen propòsits per a l’any nou i les que no. No hi ha mitges tintes. O ho fas o no. Molts diran que es tracta d’una moda, una estratègia de màrqueting o fins i tot una manera d’auto enganyar-nos. No obstant marcar-se objectius o fer promeses de cara a l’any nou és, en realitat, una tradició que es porta practicant des de l’antiguitat.

El moment de fer balanç
Desembre sempre marca el final i el començament d’alguna cosa gran. Grans somnis. Grans objectius. Grans expectatives. El final d’una etapa. Però els anys no marxes gratuïtament. Perquè després de cada any arriba un de nou. I quin moment millor que el canvi d’any, per aturar-se i fer balanç de la vida? I per què no fem balanç també de la nostra sexualitat? Moltes persones dediquen els últims dies de l’any a fer balanç professional, acadèmic o personal. Però, quantes s’aturen a reflexionar sobre com ha anat la vida sexual durant l’any? I quantes es plantegen objectius per millorar-la o com a mínim mantenir-la en un estat òptim? Desafortunadament poques persones ho fan. Estem massa acostumats als habituals: deixar de fumar, aprendre anglès o, en el millor dels casos, meditar 15 minuts diaris. I si aquest any anéssim una mica més enllà? I si ens proposem objectius que revolucionin la nostra sexualitat?

Prendre les regnes de la sexualitat
Abans d’agafar paper i bolígraf i posar-nos a escriure hem de prendre consciència de l’impacte que una vida sexual rica i sana té en les persones, tant a nivell físic com emocional. El sexe és font de salut, no tingueu el menor dubte. Així que, abans que res, hem de fer les paus amb aquesta idea i entendre les implicacions reals del sexe en la nostra vida.

Un cop tenim clara la funció sanadora, emocional i física, del sexe podem continuar amb el següent pas: identificar aquells aspectes que ens agradaria millorar i, molt important, valorar si existeix la possibilitat real de fer-ho o si, desafortunadament, es tracta d’una cosa que ja no és a l’abast.

Propòsits sexuals 2018
Al principi és del tot normal que no sàpigues molt bé per on començar. El cert és que no ens han educat per pensar la nostra sexualitat, auditar-la i qüestionar-la. Però, per contrarestar aquesta carència, i amb l’única intenció de motivar-te perquè aconsegueixis els objectius, us oferim algunes idees que us faran reflexionar sobre l’estat de la vostra sexualitat. A més en el sexe és imprescindible que siguem creatius. Que fem ús de totes les armes i eines. Que parlem de sexe i que transcendim les nostres pors i creences que ens limiten a l’entorn. Per això alguns dels exercicis que us proposem són els següents:

  1. Autodescobreix-te.

Sí, sí. Això mateix. Fes-te preguntes com ara: com m’agrada el sexe? Quines són les meves zones erògenes. Autoexplora’t. Si tens dubtes, pregunta i informa’t. Avui en dia hi ha multitud de cursos sobre sexualitat que poden ajudar-te en aquesta preciosa tasca d’autodescobriment sexual.

  1. Connecta amb la teva sensualitat.

Tots tenim la capacitat de ser sensuals. Tan sols has d’alliberar l’energia eròtica que hi ha dins de tu. Erotitza’t. Tu i l’ambient que t’envolta. Pots fer-ho introduint en el dia a dia elements molt senzills com per exemple: fer servir roba interior que et faci sentir sexi i atractiu o atractiva, o bé un perfum suggerent que desperti els sentits. A més, tampoc has d’oblidar-te de l’entorn. Decora el teu dormitori amb espelmes, encens o llums tènues per contribuir a crear un ambient relaxant i sensual.

  1. Reenamora’t

Tant si tens parella estable com si no planteja’t reenamorar-te, reconquerir-te. A tu mateix o a la teva parella. La rutina és l’enemic més gran del sexe i per això hem de tenir la iniciativa i ser creatius. Proposa’t anar de cita (sola o en parella) de forma periòdica. Reserva’t un forat a l’agenda totes les setmanes o com a mínim un cop al mes per reenamorar-te. Recuperar la il·lusió dels primers encontres, sopar en el restaurant preferit, assaborir un bon vi i tenir temps, senzillament, per disfrutar.

  1. Experimenta

Atreveix-te a provar coses noves. En el sexe i en la vida. Per què no plantejar-se introduir una pràctica nova cada any en la nostra rutina sexual? Pot anar des de més petit i, aparentment senzill com, per exemple, fer servir joguines eròtiques. O potser obrir la parella a d’altres persones, si sou una mica atrevits. En qualsevol cas mai no deixis de costat la teva brúixola interior: respecta’t i respecta els altres.

Així que ja ho saps, no ho deixis passar i posa’t en marxa. Tens dotze mesos per endavant per aconseguir els teus propòsits per a l’any nou. I recorda, una vida sexual més rica i més plaent, t’espera a la tornada de la cantonada. Des de Sex Academy us desitgem un bon any 2018 ple de més i millor sexe.

PATT OLIVER
Escritora, Psicosociòloga i Sex Coach a Sex Academy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s