Nadal 2017: Comerç i Cultura

6470756143_9020769ed8_o

Barcelona afronta el Nadal amb més protagonisme del comerç i la cultura i renova les propostes d’activitats gratuïtes i per a tothom

Ja hi tornem a ser. Barcelona és posa maca per al Nadal amb un programa d’esdeveniments elaborat per l’Ajuntament amb la col·laboració d’associacions veïnals, culturals, comerciants, entitats socials i solidàries i tota la ciutadania, un seguit d’activitats per celebrar el Nadal a tota la ciutat. Més informació a www.barcelona.cat/nadal

Dos pessebres
Per acabar amb la polèmica sobre el pessebre oficial l’Ajuntament ha decidit enguany fer-ne dos. A la plaça de Sant Jaume hi ha el modern, dissenyat pel guanyador del concurs de pessebres convocat per l’ICUB, Jordi Darder i el seu equip, amb un conjunt de 25 figures tradicional en planxes de metracrilat. Els més intransigents amb la tradició millor que vagin directament al Museu Frederic Marés (plaça Sant Iu, 5) on s’exposa l’altre pessebre oficial, elaborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona i que es podrà visitar fins al 2 de febrer (dia de la Candelera), de dimarts a diumenge.

A més, també enguany Barcelona tindrà un arbre de Nadal, patrocinat per Mercabarna, provinent de conreu ecològic català i ubicat a la plaça de Sant Jaume. L’arbre, de 15 metres, estarà decorat per l’artista floral Xavier Lloveras, amb materials de color blanc, daurat i crema, en consonància amb l’estètica del pessebre de la plaça Sant Jaume.

Pl. Catalunya, centre neuràlgic
Del 22 de desembre al 4 de gener, la plaça de Catalunya esdevé un espai festiu i de participació. S’hi organitzen espectacles i activitats esportives per totes les edats, activitats d’arts urbanes per als joves o altres de jocs i animació per als més petits i petites, sota el paraigües de l’espectacle Un pas de pardal.

Les ingravidolles
La proposta cultural i artística d’enguany per al Nadal a la plaça de Catalunya es realitza a través de l’espectacle Un pas de pardal, que funcionarà com un escenari de 7 esferes, les “ingravidolles”. L’activitat començarà cada dia amb la història de la bola del Fanaler de Nadal, per donar pas a altres històries en cada escenari, amb el leitmotiv de la sensació d’ingravidesa i la sensació d’estar en una bombolla perquè s’apropa el Nadal. Com a cloenda de l’espectacle, cada dia les esferes es coordinaran per funcionar totes de cop en un espectacle visual i festiu.

 Activitats lúdiques i esportives
Una segona part de la programació de la plaça Catalunya estarà formada per un conjunt d’activitats temàtiques familiars en què intervé el joc, les arts de carrer i l’esport. Els dies 22, 23, 24 i 27 de desembre hi haurà El Patufet de la companyia Teatre Nu, Maaagia de Gromic i Amigoo de Mumusic Circus estaran a l’espai escènic de carrer. A més, durant el dia L’Estrany Viatge del Sr. Tonet i Traginer de Jocs de la companyia Tombs Creatius omplirà de jocs el centre de la plaça Catalunya.

Els dies 28 i 29 de desembre l’esport serà el protagonista de la Pl. de Catalunya, amb tallers d’esports al centre de la plaça des de les 11 fins a les 18 hores. També hi haurà exhibicions i tallers com per exemple el Futbol FreeStyle, FreeStyle StreetBall Basket, Leti&Fer o l’espectacle Pelat de Joan Català. I abans d’acabar l’any, els dies 30 i 31 de desembre estaran dedicats al públic més jove, amb tallers i actuacions durant el dia que aniran des del Breakdance al Hip Hop o l’Sketchbooking. Per últim, els dies 2, 3 i 4 de gener, els patges reials i altres sorpreses, tancaran l’espai nadalenc de plaça Catalunya.

Fira de Consum Responsable
Del 22 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya acollirà la tercera edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. La fira mostrarà projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària que proposen un canvi del model sòcio-econòmic i ofereixen un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres.

Nadales a la Pl. del Rei
El concert tindrà lloc el dijous 4 de gener de 2018, com ja és tradicional des de fa set anys. L’Orfeó Català i cantaires del Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català oferiran un Concert de nadales a la plaça del Rei a les 19:30 hores. Les veus dels cantaires, dirigides per Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català, interpretaran a cappella nadales tradicionals.

Carter Reial al port
El Pailebot de Santa Eulàlia s’ha anat convertint en un element imprescindible en les celebracions barcelonines, un element amb una forta vinculació amb les diferents festivitats de la ciutat. Aquest vaixell històric, restaurat i recuperat pel Museu Marítim, és al Moll de la Fusta del Port Vell. A bord d’aquest pailebot, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat el 5 de gener. Aquí, a més, un carter reial recollirà les cartes de tots aquells que vulguin fer arribar els seus desitjos a Ses Majestats els dies 2, 3 i 4 de gener d’10:30 a 19:30 hores.

Cavalcada de Reis
Com cada any Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Barcelona la tarda-vespre del 5 de gener acompanyats del seu tradicional seguici de criatures màgiques i els 80 carters que estan preparats per recollir les últimes cartes de desitjos abans de la nit màgica. La vetllada començarà a les 16:30 hores al Moll de la Fusta, hora prevista en què arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar a bord el Pailebot Santa Eulàlia. Després de la tradicional rebuda per part de l’alcaldessa començarà un recorregut pels carrers del centre de la ciutat que s’allargarà fins a les 21h.

La cavalcada amb les carrosses, i tots els seguicis, s’iniciarà a les 18 hores amb el següent recorregut: Av. Marquès de l’Argentera, Pla del Palau, Pg. Isabel II, Via Laietana, Pl. Urquinaona, carrer Fontanella, Pl. Catalunya, carrer Pelai, Pl. de la Universitat, Rda. de Sant Antoni, Sepúlveda, Av. Paral·lel, Av. Reina Maria Cristina, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Cap d’Any
La celebració del comiat de l’any vell tindrà lloc a l’avinguda Maria Cristina, amb un espectacle especial sota la direcció de l’artista Miquel Setó, que s’iniciarà a partir de les 23:30 hores i durarà fins a les 00:10 hores, aproximadament. Per amenitzar l’espera dels i les que s’hi desplacin amb temps, des de les 21 hores hi haurà música i narracions al voltant de la temàtica de la fi de l’any. L’espai acollirà un espectacle de llum, aigua i focs d’artifici al servei d’una coreografia multimèdia, on la música serà la protagonista principal. L’espectacle tindrà el punt àlgid i diferenciat els moments previs i durant les dotze campanades que acomiaden l’any 2017 per donar la benvinguda al 2018.

Fira de Santa Llúcia
Si us falta algun element d’ambientació nadalenca teniu temps d’acudir a la Fira de Santa Llúcia fins al 23 de desembre. La trobareu com sempre a l’ avinguda de la Catedral, oberta els dies feiners de 10:30 a 20:30 hores i els festius i vigílies de festius fins a les 21:30 hores. Com cada any, a més de la venda de productes, la fira també acollirà diverses activitats com són la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona i el Tió Gegant. O la celebració de la 24a edició de la Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs de Catalunya, amb el lliurament del guardó al Firaire d’Honor d’enguany, i que tindrà lloc el dia 16 de desembre.

I la fira de la Sagrada Família
El barri de la Sagrada Família acull l’altra gran fira de Nadal de la ciutat, que s’instal·la des de fa més de 60 anys a la plaça de la Sagrada Família. Fins el 23 de desembre, gairebé un centenar de parades ofereixen els productes típics per preparar les decoracions nadalenques: avets i plantes de Nadal, figures per al pessebre, artesania variada pensada també per facilitar les compres de possibles regals, així com algunes parades dedicades als dolços típics dels àpats de les festes.

Un saló de la infància renovat
Entre el 27 i el 30 de desembre, el Palau 1 de Fira de Barcelona a plaça Espanya acolliran un Saló de la Infància, que aquest any es presenta renovat. El saló serà l’escenari perquè els nens i nenes puguin jugar a ser de grans el que ells vulguin a través d’una ciutat imaginària que reproduirà els diferents serveis i professions que trobem a Barcelona.

La Font Màgica també sona
Com ja ve sent tradició a la ciutat, la Font Màgica de Montjuïc programarà coreografies específiques de llum, aigua, color i so amb música de Nadal , des de mitjan novembre i fins el 7 de gener del 2018. Aquestes coreografies s’incorporaran als funcionaments ordinaris de l’horari de la font, que es combinaran amb aquesta programació especial. Aquest espai acollirà el 31 de desembre l’espectacle de Cap d’Any. I el dia 5 de gener, un funcionament especial per la Cavalcada de Reis.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s